Hjemmelavet kartoffelsalat

Roskildeeee

Af Julie

Hej alle sammen, jeg når lige at stikke hovedet indenfor mellem en rigtig dejlig Roskilde Festival og et par ugers sommerhushygge fra i morgen af. Der vil derfor være ret stille fra min side af, da jeg er uden net i sommerhuset. Til gengæld har jeg planer om at lave en masse god mad, så I kan til gengæld glæder jer til at få en masse rare opskrifter, når jeg kommer hjem igen.

I dag er gået med at forsøge ikke at blive syg oven på Roskilde Festival. Tror lige jeg formår at slippe med bare en god omgang forkølelse og hosten. Ih altså. Det er jo så typisk!!

Tænkte at jeg lige ville vise jer lidt af de spiselige højdepunkter fra min festival. Jeg må sige, at meget af den mad man kan få på festivalen ikke er noget at råbe hurra for. Uha hvor er der meget ringe mad, hvor folkene bag virkelig må have lænet sig tilbage og ikke rigtig magtet at gøre sig umage med maden, fordi de ved at mange er fulde og ligeglade. Æv. Men men heldigvis er der også flere gode madsteder at finde på festivalen.

Her får i et udvalg:

Fredagens morgenmad bestod af en græskarkernebolle med ost og en cafe latte fra Coffeelounge. Kaffen var rar, bollen luftig og osten god og fuldfed.

Meyer var helt klart et af mine yndlingssteder på hele festivalen (måske ikke den store overraskelse, men okay). Her får min veninde en laksesandwich, som jeg fik tiltusket mig en del af, da hun gav op på den. Jeg fik også smovset lidt i en anden sød piges flæskestegssandwich – og yum. Begge to var superduperlækre. Havde selv lige forgrebet mig på en pose chips og formåede derfor ikke at sætte min egen sandwich til livs. Meget dårlig prioritering.

Vi spiste morgenmad på Meyers deli to gange. Lørdag fik vi bare en bolle med ost og smør. Det kunne så ikke lade sig gøre, da vi kom igen søndag. Lidt mærkeligt og lidt irriterende.. Men altså. Jeg gik for Meyers brunchtallerken, som var superlækker og måske lige det, som mange af de andre madboder ikke er: Simpelt men med gode råvarer og en helt suveræn ølandsbolle, der var så saftig af brødet nærmest glinsede. Mums. Fennikelsalamien var også superlækker.

Efter vi havde fået en smagsprøve på Kanelsnurraen, måtte vi altså også have sådan en. Det er dog en ordentlig moppedreng, så vi var fire om en, da vi også fik brunch. Den var simpelthen så lækker. Jeg bliver nødt til at stikke forbi Meyers Bageri i Jægersborggade snarest (Heldigvis åbner Meyers Bageri ny filial i Bo Bechs gamle bagerlokaler i St. Kongensgade tæt på  mit arbejde efter sommer – jeg forestiller mig dejlige efterarbejdeseancer i selskab med en kanelsnurra, ahhh).

Fredag aften fandt vi os selv frysende og trætte alt for tidligt på aftenen. Heldigvis fandt vi den perfekte løsning: En Cuban Coffee i Rom og Cigarbaren! Vi blev hurtigt enige om at vi her havde at gøre med et kinderæg i flydende form: Kaffe til at holde os vågne, en høj temperatur til at give os varme, og sukker og alkohol til at hjælpe os med at fortsætte festen. Vi fik os også et par bab på en stor cigar, men måtte efter kort tid stikke af igen, da der simpelthen var så meget røg derinde, at vi var ved at krepere.

Søndag nåede jeg at spise hele to gange koldskål med jordbær fra Manfreds. Nøj, de var gode!! Koldskålen havde fået et ordentlig skud citron og det gjorde den superfrisk og lækker i kombinationen med de søde jordbær. Eneste ulempe var at jeg efter indtaget af disse og over en liter vand skulle tisse sådan ca. hvert tiende minut. Ikke den sjoveste festivalkammerat at have med at gøre – men det gik nu endda.

Havde egentlig tænkt mig at jeg ville forbi madboden Mummmbai, som jeg mener ligger i Vest. Jeg har nemlig selv arbejdet for dem, der har boden, dengang de lavede Thaimad og det var superlækker og ambitiøs mad lavet af uddannede kokke. Men som det tit er på Roskilde, så når man ikke alle de ting, man gerne vil, så det nåede jeg desværre ikke. Hvis der er nogle af jer, der var forbi, må I meget gerne skrive hvad I syntes om det 🙂

2 kommentarer

 • Kat

  Jeg tror altså, Mummbai lå i Øst? Ovre efter servicecentret. I P. Vi fik mad derfra, og den var fin. 🙂 Altså ikke den vildeste kullinariske oplevelse, men dejlig stærk og man kunne smage, det ikke bare var papmad. Og fair pris. Dog var kvaliteten hos dem lidt svingende. Min veninde købte samosas hos dem, og der var kun 1½ samosas (ud af tre) der faktisk havde fyld i sig… Lidt trist.
  Ellers, så næste år: Der er en argentinsk/brassiliansk/something inde på pladsen. Der er så meget mad i en portion, man umuligt kan spise det, og det er så lækkert, så lækkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kat. Tak for rettelse. Er helt sikker på at du ret i mummbais placering. Min stedssans har aldrig været noget at prale af 🙂
   Hm det lyder som en lidt blandet anmeldelse af mummbai, du kan give. Ærgerligt med de samosas – jeg må svinge min egen anmeldergaffel forbi boden næste år.
   Tak for tippet m den brazilianske – jeg tror godt jeg spottede den – det er jo for filan en jungle, hvis man ikke kender stederne i forvejen. Gik faktisk forbi den og købte en tallerken andetsteds med det tørreste ris og kylling man kan forestille sig. Ævs..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet kartoffelsalat