Chili, cowboys og masser af røg!

En lille bid sensommer

Af Emilie

Det er vist ingen hemmelighed, at vi er ret vilde med sommerhus-ture her på bloggen, så I skal da lige have den seneste mad-anekdote fra sommerhus-land med på vejen.

I lørdags nåede jeg at have en dejlig sensommer dag med mit mødrene ophav, hvor den blandt andet stod på god frokost og shoppingtur i Gilleleje.

Først og fremmest et tip til Gilleleje og omegn! De bager det mest fantastiske rugbrød hos Restaurant Gilleleje Havn. Udover at restauranten bestemt er et besøg værd i sig selv, skal man ikke snyde sig selv og familien for at hapse et af deres rugbrød med under armen når man er i nærheden. Det mindste koster 30 kroner – lidt smådyrt, men præcis samme størrelse som bagerbrød her i byen, så man skal ikke føle sig alt for snydt. Vi røg på både rugbrødet og deres fine runde hvedebrød med græskarkerner bagt i kurv.

Godt læsset med indkøb fra restauranten og byens Irma strøg vi direkte hjem og baksede frokost sammen. Vi havde en hel bakke pasteuriserede æggeblommer i køleren, så hvad bedre end at lave en hjemmelavet aïoli og supplere med lidt gode store Kutter-rejer!

Resultatet af Kutter-rejer suppleret med aïoli, avocado og tomat blev kønt og sommerligt – det kræver jo heller ikke de store kulinariske anstrengelser, så jeg vil nøjes med at give jer aïoli-opskriften:

1 bæger pasteuriserede æggeblommer
(svarer vist til 2 almindelige æggeblommer for de modige)
1-2 dl. smagsneutral olie – fx vindrue eller solsikkeolie
1 fed hvidløg
1 knivspids dijonsennep
Salt, peber og lidt citronsaft

Start med at pisk æggeblommer med salt, peber, sennep og citronsaft – og begynd herefter at tilføje olien i dråber lidt efter lidt. Den forrige dråbe skal være absorberet før den næste hældes i. Når aïolien begynder at få den rigtige mayo-konsistens kan olien hældes mere gelinde i en tynd stråle. Stop når du synes du har ramt den rigtige konsistens. Jeg tror jeg brugte en 1½-2 dl. olie, og supplerede til sidst med et lillebitte squeez ekstra jomfru olivenolie for lidt skarphed/bitterhed. Til sidst – i med det pressede fed hvidløg og rør godt.

3 kommentarer

 • Jeg elsker rejer og avocado og mayo (god øko!). Skøn sommerhus-kombi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvornår kommer du hvidløg i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhh Ditte – godt spottet – det har jeg jo glemt at skrive:) Hvidløget knuses og blandes i når du har opnået den rette mayo-konsistens:)

   Kh Emilie/G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili, cowboys og masser af røg!