FLÆSKESTEGSSANDWICH A LA MEYERS

BØNNESALAT MED ROSENKÅL

Photobucket

Limabønner/butterbeans
Rosenkål
Persille
Citronskal
God olivenolie
Havsalt

Salaten er super enkel og som det er med sådan noget, så stiller det ekstra høje krav til ingredienser og fremgangsmåde.
Bønnerne sættes i vand i 12 timer og koges med salt i ca. 1 time til halvanden, tag prøver op løbende efter den første time og test om de er klar. Bønnen skal være blød, men ikke smattet – så en lille smule modstand skal den altså have.
Herefter smuttes bønnerne ud af deres skal. Det gøres nemmest, hvis man hælder godt med koldt vand over bønnerne og lader dem stå lidt.
Rosenkålens bund skæres af. Det er vigtigt at rosenkålen er frisk og sprød. Slatten duer ikke her. Er dine rosenkål lidt til den bløde side, så prøv at lægge dem i koldt koldt vand. Put dem evt. i en beholder med vand og sæt den i køleskabet nogle timer eller en dags tid. Skal det gå hurtigt, så kom isterninger ned i vandet.
Skær rosenkålen i superfine skiver – de SKAL være tynde ellers bliver det for meget tyggearbejde og en træg oplevelse.
Chop persille (vi brugte bredbladet) fint
Riv citronskal udover bønner, persille og rosenkål.
Find din bedste olivenolie frem fra skabet – tro mig, det betaler sig at have en kongeolivenolie til salater som denne. Det gør en kæmpe forskel!
Drys med havsalt og vend hele moletjavsen sammen.

Nu kommer det til at lyde som en meget besværlig salat, fordi bønnerne skal laves dagen før. Men sådan behøver det ikke at være. Du kan sagtens sætte en hel eller halv pose over og så smide dem på køl, når de er pillet og bruge dem over de næste par dage. De er både gode til salater, supper og til lækker bønnemos.
Bønnerne kan også fryses, har dog oplevet en enkelt gang, at de blev melede af det, så nu lader jeg helst være.

Photobucket

Det var ikke det eneste vi fik at spise denne aften, men derimod en før-yoga-snack. Hvad vi spiste som anden aftensmad kommer også på bloggen inden for nær fremtid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FLÆSKESTEGSSANDWICH A LA MEYERS