LØRDAGSMIDDAG A LA RØDDERNE

OM AT EJE DET PERFEKTE BESTIK

Photobucket

Photobucket

Jeg ejer det perfekte bestik. Så simpelt er det. Glæder mig stort set hver dag over mit bestik (nørdet I know, men lad mig nu bare… 🙂 ) og er endnu ikke stødt på et bestik, som jeg synes er hverken smukkere eller bedre at spise af.

Det er dog langt fra min egen opdagelse. Er ret sikker på at min gode gamle arkitekt-far har stået i spidsen for indkøbet af familiens bestik engang tilbage i 70’erne. Bestikket er nemlig tegnet af den gode Kay Bojesen, der også står for klassiske trædyr, som den velkendte abe. Dog kastede min mor også hurtigt sin kærlighed på bestikket, så da de to gik hver til sit, blev bestikket nøje delt.

Jeg er således vokset op med Kay Bojesens Grand Prix bestik i både mit ene, andet og tredje barndomshjem – og gudhjælpemig om ikke også min ene søster har indført bestikket i sit hjem. If it ain’t broke, don’t fix it eller hvad det er man siger.

Photobucket

Photobucket

Udover at bestikket er så enkelt, at det nærmest er arketypisk, så synes jeg det er helt vildt behageligt at spise af. Jeg hader at spise af bestik, der “fylder” i spiseoplevelsen. Om det er de der forbandede engangs-trægafler, der smager af træ og hænger fast i læberne eller om det er suppeskeer med alt for høj kant der skærer i mundvigen. Jeg får spat af det. Kay Bojesens bestik gør lige hvad det skal. Hjælper maden ind i munden uden at larme og gøre et stort væsen af sig.

Photobucket

Rosendahl har siden 1990 produceret Kay Bojesens Grand Prix-bestik. Kay himself har udtalt at bestikket kun bliver smukkere af at blive brugt og slidt. Det har Clausen flere gange brugt som argument for at det er helt fint at knappe øller op med bestikket, hvilket jeg dog ikke er helt enig i..

 

7 kommentarer

 • Kat

  Ihh- det er jo det bestik jeg har- elsker elsker elsker det:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Sejt Kat. Fedt at vide, at jeg har en bestik-søster, som er lige så begejstret som mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pyh… Jeg har længe troet at jeg var bims, fordi jeg er kræsen mht. bestik.

  Jeg kan ikke have at spise med knive der ikke har en ordentlig tyngde i skaftet og et rimeligt skær, eller sker uden en smule dybde.

  Har kun et enkelt sæt til fire der opfylder mine krav, det viste sig at den model var på vej ud af markedet.
  Så da jeg skulle supplere op, blev det med et sæt der næsten opfylder kravene, dog kunne knivene have en bedre tyngde.

  Men nu er der gået knap 9 år, så jeg har lært at leve med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Også rart for mig at høre at jeg ikke er alene. Kan sagtens genkende det med tyngden i knivene. Mine skeer må bare ikke have for meget dybde, synes det skærer i mundvigene og at det er svært at komme “ned” til indholdet.
   Fedt at du har fundet noget, der i hvert fald næsten lever op til kravene!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er nu også glad for mit Zwilling “Jessica” bestik – det er lidt som dit, omend med lidt flere krummelurer på. Men det gør hvad det skal, der er god tyngde i det, og det er kram. Det er så også derfor det bliver brugt til gæste-bestik og ikke hverdagsbestik. Og i min skuffe har jeg købt et stykke lyserødt(!) filtunderlag, så det kan ligge meget fint og behageligt uden at få ridser! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det lyder meget yndigt Hottie. Jeg bruger mit grand prix alt det jeg kan. Hvis vi så er mange finder jeg ekstrabestikket frem – som jeg har vundet på et lillebrorlod da jeg gik i 8. klasse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, man er vel en tøs… *fnis*

   Haha, fornemt! Dengang var der bare sjovere ting at vinde i konkurrencerne 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LØRDAGSMIDDAG A LA RØDDERNE