KOM TILBAGE KINA KINA!

POST-ROSKILDE NEM MAD MED TUNCREME OG KÅL

Photobucket

Yes, billedet er uskønt. Men det smagte så godt, at jeg måtte dele det alligevel!

Jeg har aldrig spist så meget godt mad på en Roskilde Festival. Jeg har de sidste mange år gået efter “de gode” madboder, altså de boder, som man ved fokuserer på kvalitetsmad. Men i og med at vi i år har arbejdet for madformidlingen havde vi jo supermeget styr på, hvad der var værd at gå efter – og ikke mindst følte vi os “nødsaget til” at tjekke nogle af de spændende mad-events ud. Har derfor spist både 3-, 4- og 6-retters menuer med tilhørende vine på festivalen. Det skal vi nok fortælle meget mere om!

Da jeg således vendte snuden hjem søndag og blev sulten i løbet af aftenen havde jeg ingen store behov om endelig at få ordentligt mad. Faktisk havde mine smagsløj fået så mange oplevelser, at jeg var godt tilfreds med bare selv at få lov at lave maden. Nothing fancy.

Det stemte også overordentligt godt overens med mit tæt på tomme køleskab, der ikke havde det store at byde på. Derfor blev det til denne simple men helt igennem vellykkede tallerken:

 • Frisksnittet sommerhvidkål
 • Hårdstegte gourmetbønner
 • Og en superlækker tuncreme.

De to første elementer giver vist sig selv, men tuncremen vil jeg gerne lige uddybe. Jeg skal ikke kunne sige om det var glæden ved selvlavet mad, der ramte mig, eller om den simpelthen bare ER pissegod. Det skal jeg dog nok teste snart, da tuncremen helt sikkert snart skal laves igen.

Du skal bruge:

 • 1 dåse tun
 • Saften fra en halv citron – måske lidt mindre. Smag dig frem
 • 2 spsk god mayo (jeg brugte Hellmanns)
 • 1 lille spsk sennep (Maille kan altid anbefales)
 • Salt og peber
 • Og yoghurt til du er glad for konsistensen

Det hele blendes sammen og vupti, så er tuncremen klar.

Jeg dyppede kål og bønner i tuncremen og guffede det hele i mig med største fornøjelse. Et dejligt let men nærende måltid.

Tuncremen skal helt sikker tilbage på bordet inden længe. Er dog lidt usikker på hvad den skal serveres til næste gang – og om den har fundet sin endelige form. Det er som om, at det ikke er helt fint nok til at servere for andre – eller er det bare mig?

Har I idéer eller input, modtages de med kyshånd!

4 kommentarer

 • Lyder rigtig godt med alle de lækre madboder der befandt sig på festivallen, troede jeg slet ikke at der gjorde – man kan vel altid lære noget nyt 🙂

  itsmypassions.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja det kan man nemlig lige præcis. Der er rigtigt mange forskellige madboder på Roskilde, men der kommer flere og flere af de “kendte steder” fra København ned på grønsværen. I år var der så som noget nyt et antal pop-up-restauranter, hvor man skulle bestille billet for at spise med, men hvor man så sad ved hyggeligt langbord og fik brillant mad 🙂 Vi skal nok fortælle mere, så du kan blive endnu klogere på maden på Ros 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KOM TILBAGE KINA KINA!