FREMRAGENDE FOODJAM

KOM TILBAGE KINA KINA!

PhotobucketDa Roskilde festivalen nu er vel overstået – med gevaldig træthed hos Gane & Gaffel crewet som følge:) – kan en anbefaling af madboderne dernede godt forekomme en anelse utidig, men vi fik simpelthen den fineste mad på en af festivalens boder, som jeg blir nødt til at berette lidt om.

Det drejer sig om China China, der det sidste halve års tid, har disket lækre kinesiske retter med et nordisk twist over disken på deres take-away på Rosenørns Allé på Frederiksberg, men nu eftersigende er lukket! En stor fejl, taget i betragtning, at jeg netop er flyttet til nabolaget og meget gerne ville hjælpe med at sætte gang i omsætningen.

Og dette særligt efter oplevelsen på festivalen. De serverede kun 3 ting i boden – helt simpelt og super godt. Kinesiske kødboller i en cremet og fantastisk god Karl Johan sauce, friskstegte forårsruller med grøntsagsfyld og en omgang chokolademousse med noget ingefær/honningsirup-agtigt til dessert.

PhotobucketVi smagte på alle tre sager på festivalen, og til de ekstremt rimelige priser, var det virkelig et fantastisk lille festivalmåltid med masser af smag. Kødbollerne lignede til forveksling den “danske” pendant, blot tilsat den rare svampe-fløde sauce i stedet for vores klassiske karry-version, og drysset med en omgang frisksnittet forårsløg. Sauce og kødboller havde garanteret også fået lidt lækre krydderier tilsat, men det hele meget afbalanceret – hverken for stærkt eller for smagsløst, hvilket er godt ramt af mad tilberedt i storkøkken-skala. Se selv, hvor glade vores to medspisende veninder N og L er for deres portioner af de rare kødboller:)

PhotobucketVores anden veninde A fik forårsrullerne, der var virkelig gode, sprøde og varme – og perfekte, hvis man var ude efter et lidt mere tømmermændsreducerende måltid, men stadig ikke orkede fritter eller nachos.

Photobucket

Julie og jeg sluttede af med at dele en choko-mousse. Og den kan der siges meget om – bl.a. at den smagte virkelig virkelig godt. Men det mest påfaldende ved moussen var dens indpakning/anretning, der vækkede nogle HEEEELT forkerte associationer – billedet taler vist for sig selv – og vi håber virkelig, at nogle i boden øjnede dette og tog sig sammen til at ændre anretningen efter åbningsdagen, hvor vi var forbi:)

PhotobucketSom det nok kan læses af ovenstående, så håber jeg på det inderligste, at China China vender tilbage til byen i en eller anden form! Som catering-koncept, pop-up restaurant, eller til bespisning af diverse events i byen, men selvfølgelig allerhelst i sin gamle form, som take-away på Frederiksberg;)

Ellers må jeg i mellemtiden se om jeg kan sjusse mig frem til opskriften på de gode kødboller i mit eget køkken! Så hvis der er nogle, der lagde vejen forbi boden på Roskilde, eller måske har smagt retten fra take-away biksen på Frederiksberg, modtages tips til ingrediens-listen meget gerne!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FREMRAGENDE FOODJAM