SPANSK OMELET

VIVA ESPAÑA (ELLER RETTERE CATALANA)

 photo vivaespana_zpsbdc70bea.jpgEfter et skud velfortjent ferie og forår i Barcelona vendte jeg i går hjem til det københavnske med en solskoldet næsetip og kufferten fuldt med gode spanske godter! Ka’ forstå, at det har været koldt mens jeg har været væk?? Lader til at det har været helt perfekt timing for et besøg under varmere himmelstrøg;)

Nå, men hvad var kufferten så ladet med af gode sager fra det spanske? Her et lille billedgalleri af godterne, som det generelt godt kan anbefales, at købe med sig hjem fra Barcelona og omegn.

 photo vivaespana3_zpsd59b5038.jpgFørst paprika i alle afskygninger – til venstre i en sød udgave og til højre i en røget & bittersweet (agridulce) udgave, som jeg glæder mig gevaldigt til at bruge til forsommerens grillmarinader, salsaer og andet godt.

 photo vivaespana4_zpsa8b37932.jpgOg så flere kilo mandler i alle afskygninger – posen bagerst er smækfyldt med et halv kilo salte Marcona-mandler, der giver de dødelige mandler, der er at finde i danske supermarkeder, så meget baghjul, at man skulle tro det var løgn! Og forrest en god massiv blok spansk turrón, der er en slags mandelnougat – lidt a la, hvad man kender som fransk nougat. Tænker det vil være perfekt at choppe op og smide over en god vanilje-is af en slags – fx flankeret af en slags dulce de leche…. Uhmmm…

Nå ja – og så røg der naturligvis også en ordentlig pakning af jamón serrano, chorizo og andre spanske pølser, der sikkert vil gøre sig godt på mangt et tapas-sammenskudsbord i vennekredsen.

 photo vivaespana2_zps5fe76579.jpg photo vivaespana5_zpsa75270ff.jpgOg midt i alt rodet herunder kan vist også godt spottes de små fine lerskåle, der meget autentisk anvendes til de fleste spanske tapas som patatas bravas, albondigas eller en omgang stegte gambas i hvidløgsolie. De kostede den nette sum af 0,90 € og kan holde til alt udi ovne, mikroovne, opvasker og gasblus – er allerede ved at udtænke mig den fine spanske middag jeg skal kreere, hvor de skal i brug:)

 photo vivaespana6_zpsc75d4310.jpgDe fleste af de gode sager blev indkøbt på det helt fantastisk fine mad-marked Mercat de la Boqueria på Ramblaen. Et must for alle foodies på tur til Barcelona! Sandsynligvis meget mere herom i et senere indlæg.

4 kommentarer

 • Åh, dit heldige asen! Barcelona er en guldgrube af dejlige madoplevelser og lækre råvarer! Jeg får så meget lyst til allerede nu at love mig selv, at der skal jeg til næste forår 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Ja – det er virkelig et heaven for madglade-mennesker, og følte mig også som et ret så heldigt asen 🙂 Vi fandt rimelige billige billetter med Vueling derned, så kan klart anbefale at holde øje med dem, hvis den står på en tur næste forår!

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eeeeeej, er død misundelig på alle de lækre sager !! 🙂 Har heldigvis en farmor som bor i spanien halvdelen af året, så skal da vist have lavet en udførlig seddel ti hende – det ser da alt for godt ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Eejj Louise – det må du da helt sikkert gøre! – lyder som en fantastisk ferie-mulighed med en farmor i Spanien 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPANSK OMELET