TWISTEDE FLØDEKARTOFLER

SPANSK OMELET

 photo spanskomelet3_zps01d199f0.jpgI anledning af et styks velfortjent (hvis jeg selv skal sige det:)) ferie til Barcelona, hvor undertegnende forhåbentlig befinder sig, mens du læser det her indlæg,  stod den i lørdags på spansk omelet til morgenmad.

Altså i en ægte spansk version ville det jo hedde en Tortilla Espanola og der var sandsynligvis blevet brugt en del mere olivenolie end til min hurtige morgenmad – men det var alligevel lidt derhen af – og smagte af tilpas meget sol, sommer til at få mig i feriestemning.

Jeg brugte:

 • 2 sammenpiskede æg
 • 1 skrællet kartoffel skåret i tern
 • 1 lille løg skåret i tern
 • 1 frisk tomat skåret i tern
 • Salt og peber og olivenolie

 photo spanskomelet_zps8b2a9c17.jpg photo spanskomelet2_zps950928c9.jpgJeg svitsede kartofler og løg i lidt olivenolie ved svag varme en ca. 5-10 minutters tid på en lille pande, så de blev bløde og sprøde men ikke for frittede. Kværnede lidt salt og peber over og hældte æggeblandingen ud over herligheden. Først fik omeletten ca. 3-4 minutter på den ende side – blev vendt en tur og tilsvarende 3-4 minutter på den anden side – og så var der en lille bid Barcelona klar til mig!

 photo spanskomelet4_zpsa268ea83.jpg

4 kommentarer

 • Ej det ser godt ud 🙂

  Kig endelig forbi min blog, jeg udlodder lige nu en Kari Traa sportstop som giveaway, så skynd dig ind og deltage i konkurrencen.

  /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
  En blog om træning, løb og sund livsstil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Camilla – tak skal du ha’ og tak for tippet:)

   God weekend,
   Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HVordan vender du din omelet? Synes aldrig min bliver løs nok i bunden til at vende, så den går i stykker. Måske fordi jeg ikke bruger fedtstof nok?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det virker heller ikke altid hundrede procent for mig:) men OK mængder fedtstof er altid en god ide. Og så ‘glider’ jeg omeletten fra panden over på en tallerken, hvorefter jeg vender tallerkenen op mod panden og vender retur på den anden side. Det plejer at gå OK 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TWISTEDE FLØDEKARTOFLER