Efterårssuppe og svampebrød

Granola (eller bare müsli!)

Den færdige granola ovenpå en gang ylette

Af: Lise

Min morgenmad er ikke specielt sindsoprivende. Den består oftest af en skål A38/ylette med havregryn og/eller færdigkøbt müsli indtaget lidt forjaget hængende ved køkkenbordet. Nogle kloge hoveder påstår, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen (og nuvel, min morgenmad er da både fornuftig og alt det der, men den er også kedelig!). Jeg har derfor tænkt, at jeg ville kaste mig over en omgang hjemmelavet og – næsten – sund granola (som vel bare er en lidt fremmedfin måde at sige “müsli” på).

Jeg har snuset rundt på diverse hjemmesider og blogs efter inspiration, og er kommet frem til, at hovedsagen jo sådan set er at putte de ting i, som man selv synes, er godt. Min opskrift hedder derfor:

Havregryn – skal udgøre ca. halvdelen af den samlede mængde (gerne de grovvalsede fra Irma – det er de bedste!)
Mandler (hakket groft)
Kokos
Ymerdrys (uden sukker)
Sesamfrø
Solsikkekerner
Tørrede dadler (gerne de gode fede medjoul-dadler fra fx Irma)
Smagsneutral olie
Honning
Et lille skvæt æblecidereddike
Et drys kanel

Først blandes de tørre ingredienser (vent med dadlerne), hvorefter de våde blandes i. Jeg brugte nok ca. knap et halvt glas olie og ca. samme andel honning til en god skålfuld granola. Blandingen fordeles ud på en bageplade og puttes i ovnen ved ca. 140 grader i omkring 40 min. eller indtil det hele er sprødt og lysebrunt – rør i den undervejs. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle helt før den blandes med de hakkede dadler og hældes på glas.

Hvis jeg selv skal sige det, blev det rigtig godt! Ikke for sødt, men dejlig sprødt. Ymerdrys giver en god knasefornemmelse i og kokos frisker på en måde lidt. Jeg kunne forestille mig, at det ville gøre sig enormt godt med en omgang friske bær på toppen (eller måske som Julie gør, noget friskrevet ingefær).

Den færdige blanding med de hakkede dadler - før den er kommet på glas

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårssuppe og svampebrød