OM AT VÆRE EN BRØDPIGE

WANNABE-IS UDEN SUKKER

Photobucket

Min gode veninde proklamerede den anden dag, at hun var træt af, at jeg var på nul-sukker-diæt, fordi det mindskede mængden af søde indlæg på bloggen. Og jeg kunne ikke være mere enig! Jeg savner at eksperimentere i det søde køkken – og var endda lige blevet sådan en, der fra tid til anden bliver overvældet af bagetrang.

Nåh, men diæten er jeg jo på for et greater good og bagetrang og søde eksperimenter må derfor skydes til den er ovre. Og dog.. for nul sukker betyder ikke nødvendigvis nul søde sager, der skal bare tænkes lidt anderledes end normalt – særligt når min diæt også udelukker tørret frugt, som ellers er den nemme erstatning for sukker. Se bl.a. eksperimenterne her og her.

Den anden dag fik jeg bakset et ret så vellykket resultat sammen, hvis jeg selv skal sige det. Det blev til en wannabe-is – eller en semifreddo om man vil – med hindbær.

Tanken kom egentlig fra min mors og søsters berømte hindbærflødeskum som ofte har vakt begejstring i lagkager og andre desserter og kager.

Det var absolut en simpel proces. Mængdeangivelser kan jeg ikke lige komme med, da jeg lavede det på slump, men prøv dig lidt frem – det kan næsten ikke gå galt.

Frosne hindbær og en anelse fløde blendes til bærrene er helt kørt ud i fløden.

Herefter tilsættes mere fløde og massen piskes nu med elpisker til den opnår en lækker cremet konsistens.

Slut og servér!

Photobucket

Wannabe-isen smagte dejligt og gav en skøn fornemmelse af “rigtig” dessert – i hvert fald hvis man ikke har spist is i over 3 måneder. Jeg tør ikke helt love, at ivrige isspisere vil være af samme opfattelse, men det kan jo komme an på en prøve.

Clausen gik totalt 90’er på sin portion, da billederne var taget. Den blev pimpet med kiwi i tern og hakkede mandler. Han var vældigt tilfreds med sin variant – jeg var vældigt tilfreds med min.

Næste gang jeg laver sådan en wannabe-is her, tror jeg at jeg vil eksperimentere med at tilsætte en anelse syre i form af citron- eller grapesaft og måske en anelse citronskal. Eneste anke var nemlig, at smagen måske faldt lidt ud til den fade flødeside. Jeg elsker fløde, så egentlig var det også lidt dejligt, men jeg må lige prøve det andet af og se om det er bedre..

2 kommentarer

 • Lyder vældig lækkert og nemt 🙂 jeg eksperimenterer lidt for tiden med at lave både sukker-, mælke- og æggefri is……. Ret spændende med nogle sjove resultater en gang imellem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja det lyder da som noget af en udfordring! Men det kan jo faktisk være ret så sjovt. Pøj pøj med projektet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OM AT VÆRE EN BRØDPIGE