RISMÆLKSKAKAO UDEN SUKKER.. -ISH

At dømme ud fra den kærlighed æbleringsindlægget har fået på Bloglovin, ser det ud som om, I godt kan lide sådan noget ”sundt” sødt. Jeg elsker selv alt der er smovset, snasket, sødt og fedt, og som I nok har noteret jer, så ligger vores blog vist langt fra under krav om, at indslagene skal være sunde, sukkerfri eller deslige.
Men lige nu er jeg altså blevet sat på noget nul-sukker-kost og så er det jo bare med at finde nogle gode loopholes, når trangen melder sig. Og hvorfor ikke dele dem med jer, når jeg finder noget, der virker.
Jeg er ikke til ”snyd” i form af kunstige sødestoffer og deslige. Det smager mig ikke rigtigt og jeg tror ikke, at det er godt for kroppen. Tørrede frugter a la dadler og sådan holder jeg mig også fra, da der jo er tonsvis af frugtsukker i sådan nogle basser – og det er ikke bare raffineret sukker, jeg skal navigere udenom.
Men her er en lækker sag, som jeg faktisk synes er et holdbart bud på noget sundt sødt, nemlig Rismælkskakao! Det er supersimpelt og består, som det opfindsomme navn så fint antyder, bare af usødet kakaopulver og rismælk. Rismælk har en naturlig sødme, som gør sig rigtigt fint her. Til min store skræk opdagede jeg den anden dag, at der faktisk er sukker i rismælk! Ikke tilsat sukker, men et naturligt sukkerindhold – formentlig fra risene, men jeg har ikke en disse forstand på den slags. Det er bare noget jeg har hørt.
Panikkede totalt og bandlyste rismælk FOR EVIGT fra min diæt. Når man nu ikke må spise sukker og tror, man er allerhelvedes hellig med sin rismælkskakao, så er det ret nederen at opdage, at man faktisk har gået og syndet alligevel. Tro mig, så vil jeg altså hellere synde rigtigt. Med et stykke kage. Eller chokolade. Mhhh.
Krisen blev dog afblæst af damen, der har sat mig på ingen-sukker-kuren. Hun godkendte nemlig rismælken og jeg kan nu frit drikke min nye opfindelse igen. Holder det dog stadig på et meget begrænset niveau, da jeg ikke gider at modarbejde den skide kur (det betyder nemlig bare, at jeg skal holde den i længere tid).
Så kan jeg vist hellere ikke fortælle mere om mine kur-kvaler. Måske fornemmer man, at jeg ikke lige er vant til at have restriktioner på mit madindtag?
Sådan laver du din rismælkskakao:
Jeg bruger en lille spiseske kakao til en lille kop rismælk.
Hæld kakaopulveret i en gryde og kom en anelse vand ved. Sæt gryden på blusset og rør pulver og vand til en jævn masse. Når det er gjort, hælder du rismælken ved, rører godt igennem og varmer det op, til det begynder at dampe.
Tadaa! Hvis du bare vil undgå sukker og ikke har problemer med fedt, kan du jo for så vidt godt pynte godt med lidt flødeskum. Mhhh flødeskum!
Nåhja og så et lille tip. Synes normalt Rismælk er så megadyrt, men så det til 14 kr. pakken i Netto den anden dag. Sejt.
Hehe, welcome to my world…
Det er svært at undvære nogen helt særlige ting som mælkeallergiker, fx flødeskum, ost på pizza, is og den slags.
Jeg har dog en lidt for kreativ hjerne, især fordi min mælkeallergi først dukkede op for ti år siden – faktisk i forbindelse med en candidakur. Nu lyder det som om jeg er oldgammel, men det var altså da jeg var 20 😉
Igennem tiden er det blevet til en del kreative udskejelser. Fx har jeg med stor succes lavet mælkefri ris a la mande – der faktisk lignede den normale helt perfekt 🙂