NEM OG CREMET KAFFE-IS-SHAKE

BURGERE I BARCELONA

 photo kiosko8_zpsfc7e63dd.jpg photo kiosko9_zpsa1c3031a.jpgMan skulle ikke tro det – men det er faktisk muligt at blive træt af tapas. I særdeleshed når man befinder sig i de små retters hjemland – derfor var det et hit uden lige, at en sød læser her på bloggen, tippede om burger-biksen Kiosko da jeg skulle til Barcelona i foråret. Kiosko er kort fortalt en ikke mindre end fantastisk gourmet burgerjoint i Barcelona, der bestemt udgør et værdigt alternativ til nationalspisen tapas!

Konceptet er meget lig det vi kender fra Halifax, Haché og Cocks n’ Cows her i København med et udvalg af gourmetburgere i alskens lækre afskygninger. Til burgeren vælger man så sin bolle – fx brioche eller fuldkorn, og sine ‘sides’ i form af forskellige afarter af ‘patatas con salsa’. Stedet er dog en smule mere ‘in and out’ agtigt end de københavnske pendanter – og for at lette – og skynde processen, krydser man selv lige præcis den burger-kombi af, man ønsker på fine spisesedler, som man tager med sig op til kassen ved bestilling.

 photo kiosko2_zps9e24afb9.jpgDe vanvittigt lækre burgere prismæssigt på ca. 10 – 14 € alt afhængig af, hvilken kombi af brød og tilbehør du vælger – og varianterne spænder mellem f.eks. en japansk, en katalansk, en australsk, en vegetarisk og en schweizisk burger. Jeg mener vi endte med en slags dagens version af Manchego-modellen, der udover en god grillet bøf, var pakket med lækre karamelliserede løg, spansk manchego-ost og aïoli. Vi tog hver sin slags patata til – og fik derfor både prøvet stedets aïoli kartofler og ‘two sauce spuds’ – fritter toppet med både salsa og aïoli.

 photo kiosko6_zps18aedd34.jpg photo kiosko7_zps1c1367d7.jpgNå ja – og som det måske kan spottes i hjørnet fik vi en omgang knald-orange fanta til! Det er godt nok sjældent jeg drikker det – men det er bare som om, at det passede helt perfekt til burgere, fritter og solskinsferie i Barcelona!

Som en anden fin detalje er bordene pakket med lækre hjemmelavede ketchup’er og eddiker i forskellige stærkhedsgrader – totalt tjekket!

 photo kiosko3_zpseece29ae.jpg photo kiosko5_zps3e56824c.jpgKiosko ligger på Marquès de L’Argentera 1 – en spytklat fra havne- og strandpromenaden, og området, der hedder Barceloneta – og er perfekt at stoppe forbi før eller efter en tur på stranden.

 

8 kommentarer

 • Kiosko er bare det bedste – jeg blev helt sulten og misundelig over det her indlæg. 😉 Vi faldt helt tilfældigt over det, da min søster og jeg var i Barcelona – hvor heldig har man lige lov at være?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Åhh – top heldig Malene! – og enig, det er de bedste burgere – og fantastisk fint lille sted 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums hvor ser de burgere bare gode ud! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   De var så gode Julie! Bestemt et besøg værd, hvis man skal forbi Barcelona any time soon 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det lækkert ud. Elsker afkrydsningsskema i forbindelse med mad. Så man kan får det præcis som man ønsker det! Super lækkert. Fedt at du lige fik adresse på til sidst!! Den må jeg finde næste gang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anine

  På direkte anbefaling herfra, gik dagens frokost-ekspedition til Kiosko. Jeg er dog ikke synderligt imponeret, desværre. Begge de varianter mit selskab indtog, lod lidt tilbage at ønske, hvad smagen angik. Hverken aiolien eller den krydrede tomatrelish kunne rigtig smages. Dertil kommer, at bøfferne var mere rå end stegt. Ketchuppen var dog sublim og det samme var den grove variant af fritterne.

  Alt i alt et OK alternativ når man er træt af tapas, men eks. Halifax derhjemme, gør det bedre imo. Kan til gengæld anbefale dineren Bernies, ikke så langt derfra på VIA LAIETANA 20 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Anine

   Øv – ærgerligt at køkkenet leverer svingende kvalitet på den måde. Vi havde i hvert fald en rigtig god oplevelse den dag vi var der 🙂 Og fedt med tip til Bernies!

   Kh E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEM OG CREMET KAFFE-IS-SHAKE