EN AFTEN PÅ MUSEET

BURGERE OG BEDSTE VENNER

 photo burgeraften2_zpsd35f6b2e.jpg photo burgeraften_zps9aee1d0d.jpgWARNING – læs ikke dette indlæg, hvis du har usandsynlig meget lyst til burgere, men sidder fanget på arbejdet, på studiet, på en salatbar, eller et helt tredje sted langt fra din lokale burgerbar!! Var ved at dø af burger-cravings da jeg sad og skrev dette indlæg – på trods af, at jeg sådan cirka havde spist aftensmad en halv time forinden:/

De mundvandsdrivende burgere her stammer fra den amerikansk diner inspirerede Cocks & Cows i København, og røg lige ned i løgnhalsen i sidste uge, hvor jeg sammen med tre af mine venner spenderede en torsdag aften, inden den stod på et Tanqueray gin event på nærliggende Ruby’s.

De tre medbragte venner falder i ‘bedste venner-kategorien’, og vi har efterhånden kendt hinanden i halvdelen af vores liv (crazy shit!). Kender I det der med at have sådan en aften med mennesker man kender rigtig godt, hvor man får grinet så meget igennem af sig selv, hinanden og ingenting, at man bare ikke kan undgå at være i godt humør helt ind i knoglerne – og flere dage efter? Det var sådan en aften vi havde – og dem skal man samle på! Ligesom man skal samle på bedste venner! Og huske at være taknemmelig for dem! Så tak for grin og godt selskab M, T og A!!

Vores selskab var måske et af de mere atypiske på en burgerbar, da de to herrer i selskabet er deltids-vegetarer (føltes meget feminint for A og jeg at være de voldsomme kødspisende damer den aften:)). Men heldigvis for herrerne bød Cocks & Cows menukort på en vegetar-burger med det maskuline navn, Miss Veggie. Har generelt ikke meget fidus til vegetarburgere, men må indrømme at Miss Veggie nok viste sig at være den første vegetarburger i mit liv, jeg har været småmisundelig på! Bøffen i Miss Veggie var nemlig en slags forvokset og sprød falafelsag, der i kombinationen af en aioli-creme og tzaziki fik det hele til at minde lidt om en god falafel-pita – og det er jo sådan set slet ikke en skidt ting!

 photo burgeraften3_zps0e997102.jpgNå ja – og så var det jo os to damer, der måtte tage den maskuline hat på og hapse Cheese n’smoke burgeren med en god klassisk bøf, røg salt, ost og røget bacon. God, fluffy og mættende var den – men har dog fået bedre burgere i mit liv. Faktisk som en lille overraskelse, pga. turistfælde-lokationen, kan jeg anbefale Café Nørreports burgere, som jeg havde fornøjelsen af at indtage for et par weekender siden! Den havde nemlig en god blød bolle og en perfekt og rosastegt bøf, som jeg faktisk sad og savnede lidt på Cocks & Cows.

 photo burgeraften5_zps22ddf95c.jpg photo burgeraften4_zps6b16952d.jpgHvad der dog er et af Cocks & Cows rigtigt stærke kort, hvis du spørger mig, er deres ‘sides’ – her gemmer sig nemlig en ordentlig omgang forbandede gode og greasy sager som fritterede løgringe, twister fries og salt n’ vinegar fries – og ikke mindst alskens rare dyppelser som aioli, bernaisemayo, karl johan remo og you.name.it udi tilbehør til de sprøde fritter.

 photo burgeraften6_zps4da60b27.jpg photo burgeraften7_zpsc418886b.jpgMin hud og krop har sikkert skældt og bandet af mig lige siden vi var der, for sundt er det jo vitterligt ikke med sådan en stor burger og frittede fritter til – men altså manner, hvor er det bare en fantastisk hyggelig spise!

Hvis du nu efter at have læst dette indlæg rent faktisk har fået lige så mange burger-cravings som mig, så kan du finde Cocks & cows på Gammel Strand 44.

Og Cafe Nørreport – som på trods af det lidt sterile look – og den småkedelige turiststemning – også kan anbefales for en god burger før eller efter en shoppingtur i indre by, eller et mad-rave i de nærliggende Torvehaller, finder man på Frederiksborggade 20.

10 kommentarer

 • Jeg skulle have lyttet til din warning og have stoppet med at læse resten af indlægget – dammit!

  Kæresten og jeg er trofaste gæster på Cocks&Cows – men det er ofte Govenatoren der bliver bestilt især med twisterfries, fried onions og mustard-mayo efterfulgt af en blød milkshake til dessert…… Bliver nødt til at bestille bord nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha Frk. Vægt – frygtede det kunne have den effekt:)

   Men ja – Cocks & Cows er netop værdigt som stam-burger-joint! Jeg eeeelsker også deres twisterfries – men har stadig The Governator og milkshakes til gode – tror jeg lige skal vælge en dag, hvor jeg er ekstra sulten 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg er nu misundelig på mig selv!! Jeg vil tilbage NU og have burger OG den milkshake, som vi ikke fik sidst…. Og selv tak, kom til at grine igen over vores utrolige humor, da jeg læste indlægget. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha – vil også tilbage nuuuu Anna – vi har så meget fortjent den milkshake!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ork! Akut, vild og balstyrisk burgertrang! Yumyumyum! Ser så lækkert ud!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha – Anne – var virkelig virkelig også en ren burgerfest!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Årrrh det ser godt ud! har vildt lyst til burger nu!
  Hvis i kommer til Aalborg en dag kan jeg anbefale en viiiildt god burger 🙂
  Der er billeder og mere Info på min blog http://nostrimundi.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Må forbi en dag ved lejlighed, plejer at slå forbi Halifax, fordi det ligger rigtigt i forhold til hovedbanen, når jeg har trasket Strøget tyndt.
  Nu er spørgsmålet om det er en afstikker til denne eller Haché der står først for…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha Sacha – det er vigtige overvejelser! Haché er jo bestemt heller ikke at kimse af 🙂 Måske en burger fra Haché – en rask gåtur op ad Købmagergade – og twisterfries og milkshake hos Cocks & cows til dessert 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN AFTEN PÅ MUSEET