VINDRUER GALORE

PASTA AMATRICIANA

 photo pasta2_zpsfc0c848b.jpgNår man læser mine blogindlæg om pasta kunne man jo godt foranlediges til at tro, at jeg aldrig spiser andre pastaretter end Carbonara – og det er næsten også sandt. Det er i al fald min yndlingspastaret! Men jeg er faktisk også svært glad for Carbonara’ens tomatede fætter – Amatriciana’en. Den er tilsvarende lyn.børge.hurtig at tilberede og oplagt at smide på middagsbordet en kedelig hverdagsaften, hvor man er alene hjemme – eller bare har fået sent fri fra arbejde og der skal hurtig mad på bordet til hele familien.

En pasta amatriciana kan sikkert laves på tusinder forskellige måder – jeg lavede min sådan her den anden aften (portion til én person):

 • God pasta penne (ca. 125 gram per næse)
 • 2-3 skiver god bacon, skåret i mindre tern
 • 1 lille løg
 • 1 lille frisk chili
 • 1 dl tomatsauce (f.eks. Urtekrams eller Mutti’s mosede tomater, eller en rest pizzasauce)
 • 5 friske cocktailtomater
 • Olivenolie
 • Frisk basilikum
 • Salt og peber og herbes de provence
 • Friskreven parmesanost
 • Bredbladet persille

Pastaen koges efter anvisningen på pakken og i mellemtiden gøres tomatsaucen klar. Bacon svitses på en pande med finthakket løg og chili. Når løg er bløde og bacon brunet, tilføjes de friske tomater, der røres godt, så de ‘moses’ sammen med de øvrige ingredienser. En lille håndfuld hakket frisk basilikum, salt, peber og krydderurter tilsættes, og til sidst toppes der op med de mosede tomater – eller lidt  tomatpuré  og et skvæt vand. Det varmes igennem og stilles til side indtil pastaen er al dente.

Hvis du har tid til overs her er det bare om at få revet din parmesanost og hakket lidt persille til at toppe op med.

Når pastaen er klar (jeg brugte penne  – skal man være helt autentisk, bør man vist nok bruge spaghetti!) mikses den med saucen, der toppes med persille og parmesan og et kværn peber, og så er der aftensmad. Hele processen tager højst en tyve minutos!

 photo pasta3_zps3fb1e232.jpg photo pasta1_zps6a231fd3.jpg

2 kommentarer

 • Nadia WH

  Uhm…. Elsker denne pastaret, selvom det ikke er tit den står på middagsbordet. Tror måske det er fordi den er så simpel, at man tit glemmer den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det er sandt Nadia – nogen gange glemmer man de helt oplagte klassikere! Men den er virkelig nem og go!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINDRUER GALORE