Skal du smage fars bøf?

Pasta con svampe

pasta med svampeAf Julie

En supernem ret med stor smag i forhold til indsats! Jeg har altid været stor fan af smagskombinationen: svampe-fløde-pasta. Smagen af stegte svampe går bare skidegodt i spænd med noget smovset.

Dog har jeg ofte måttet konstatere, at nok synes jeg smagen er god, men det er ikke altid konsistensen er ligeså. Alt for ofte er mine svampe blevet lidt for gooey/slaskede at tygge på, så jeg ender med at spise uden om dem og i stedet koncentrere mig om pastaen med den forrygende smag fra svampene.

Forleden da jeg stod med en bakke brune markchampignoner fra Aarstiderne og skulle have en omgang hurtig aftensmad fik jeg dog en idé: Hvorfor ikke skære svampene i bittesmå tern, så jeg kunne undgå de slaskede svampestykker? Og som tænkt, så gjort. Chop chop chop med svampene (ca. en halv bakke eller lidt mere) og et par nye løg (forårsløg eller ”almindelige” løg kan også bruges).

Begge dele skæres i superfine tern og kommes på panden. Først løgene, og når de begynder at blive klare, så skru op for varmen og smid svampene på.

svampe og løg på pandenImens sættes vand til pasta over – når vandet koger, koges pastaen efter anvisningerne på pakken (eller lidt mindre – al dente tak!). Det er vigtigt at pastaen ikke får for meget, da den får lidt ekstra varme, når den skal vendes sammen med svampene.

Svampe og løg steger og får selskab af salt og peber. Herefter en deciliter eller to af en god bouillon. Jeg brugte Irmas kyllingefond blandet med kogende vand. Lad bouillonen koge lidt ind og hæld derefter et godt skvæt fløde på. Jeg brugte piske. Du bruger det, du har lyst til – dog skal den være fed nok til at tykne saucen. Brug en deciliters penge. Kog mere ind og tilsæt et par gode riv citronskal (Husk! Citronen skal være økologisk!).

Når pastaen er færdig og saucen har en god tykkelse,  vendes pastaen i svampesaucen. Bliver retten lidt for tør, er det en god idé at gemme lidt af pastaens velsaltede kogevand til at justere med.

Hep hep – og server! Evt. med lidt parmesan som her.

pasta med svampesauce

Er sikker på at lidt grønt på toppen af en art, kun vil gøre det hele bedre. Vær ikke for karrig med citronskal eller peber. Det bryder efter min mening fedmen i retten på fineste vis. Har du alligevel poppet en flaske hvidvin, kan du helt sikkert forkæle retten ved at smide en god sjat vin på svampe og løg og lade det reducere godt inden du hælder bouillonen på.

Måske er en mulighed også at blende svampesaucen til sidst? Det kan jo komme an på en prøve..

4 kommentarer

 • God idé – jeg har også altid samme problem – og har faktisk aldrig tænkt på den løsning. Men det er jo en rigtigt smart ting at lave…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej frk. Kræsen
   Tak. Dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste, der har stået med det problem. Kan ikke lade være med at tænke om det måske er os to, der ikke har 100 % styr på det med at stege svampe korrekt. Men uanset hvad, så er det her en super løsning..

   🙂 fra Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg plejer faktisk bare at stege svampene helt vildt længe først – altså så meget at de bliver brune og får stegeflade – og næsten bliver sprøde. Og så hælder jeg lige hurtigt fløde på og koger ind. Jeg kan nemlig overhovedet ikke lide ‘svampede svampe’ (!), men smagen er jo nemlig lækker, så den måde fungerer perfekt for mig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Xenia. Det lyder også som en god mulighed. Det må testes næste gang. Denne kan nu også anbefales – det blender virkelig godt ind i saucen og der er ikke så meget tyggen-i-svamp.

   😉 fra Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal du smage fars bøf?