2 X GRØD

RIMELIGT GUDDOMMELIG ÆBLE-JORDSKOK-MOS

 photo aeligblejordskokmos01_zps013361db.jpg

Her er et virkeligt lækkert og NEMT bud på efteråret og vinterens tilbehør. Mosen her bliver dejligt sødlig og krydret i smagen og passer virkeligt godt til både gris og okse af forskellig art. En hurtig kålsalat ved siden af og du er good to go.

Vi har både spist mosen til ribbenssteg, ribeyes og oksebov og den liver selv den tungeste tallerken op på den mørkeste vinteraften.

Det er virkeligt simpelt at bikse mosen sammen:

Lige dele æbler og jordskokker skrælles (og kernehuset fjernes på æblerne) og skæres i grove tern. Ternene kommes i en gryde med lidt vand i bunden og lidt salt. Æbler og jordskokker koges møre, det meste af vandet hældes fra (gem gerne lidt til at justere konsistensen med om nødvendigt) og ternene blendes med en generøs klat smør. Smag til med salt og godt med peber. Justér evt. konsistensen med lidt af vandet, hvis du synes den er for tyk.

Et voila!

 photo aeligblejordskokmos_zps6aca4d41.jpg

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 X GRØD