LIDT STOCKHOLMER-TIP

MARKED PÅ EN MANDAG

 photo marked03_zps28cf4c51.jpg

Sidste mandag trodsede vi det romerske regnvejr og drog på et marked et par km fra hvor vi bor. Jeg elsker torvehallerne derhjemme, men altså. Det her. Dét vil jeg gerne have i DK. Det er selvfølgelig også fordi klimaet hernede er noget anderledes end herhjemme. Jeg har lige siddet udenfor i sol og bare arme og læst (hurra). Men PRØV lige at se ovenstående billede. Man bliver jo godt og gammeldags, grundigt glad af at se så mange smukke grøntsager.

 photo marked02_zps5816fbb2.jpg

Vi købte ind på må og få. I grøntboden, i frugtboden og i delikatessen. Og kiggede på vinen ovenfor i ståltankene. Nu drikker jeg ikke pt, da jeg ammer, men jeg blev da noget nysgerrig på vinen her. Tænk hvis den var god!

 photo marked01_zpse5a6cc14.jpg

 photo marked04_zps58f6331e.jpg

Flere grøntsager. Det bugnede! Til gengæld er der et par ting, der er meget svære eller dyre at få fat på: Friske krydderurter er der undervældende lidt af. Nødder er dødsensdyre (men der er jeg nok forvænt af at bo i Nordvest) og så er også diverse tørrede krydderier en mangelvare. Men det er jo et eller andet sted meget sigende for italienernes madvaner, som rimer på tradition, råvarer i fokus og god, simpel smag.

 photo marked06_zpse1c36669.jpg

Jeg forsøgte at gøre lidt visuel status over vores indkøb her ovenfor. Vi brugte 3×9€, som svarer til ca. 200 kr. på ovenstående og i skrivende stund fredag er der stadig lidt gode sager i køleskabet fra indkøbet. Om det er dyrt eller ej, har jeg svært ved at afgøre. Det er jo en anden kvalitet end derhjemme – og hvad skal man egentlig sammenligne med? Supermarkedet hernede? Torvehallerne derhjemme? Netto? Som udefrakommende er det faktisk lidt svært at afkode. Men det er dét værd i hvert fald!

Vi købte ind på Mercato Rionale Piazza Alessandria

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT STOCKHOLMER-TIP