MONSTERNEM AFTENSMADSSALAT PÅ 10 MIN.

LIDT STOCKHOLMER-TIP

stockholm5
Her vel hjemkommet fra en rigtig hyggelig, men lidt regnkedelig weekendtur til Stockholm må det være på sin plads med en samling af lidt rejsetips!

Først og fremmest kan jeg kun tilslutte mig Becauseitmatters lovprisende ord om Story Hotel, hvor vi boede. Hotellet byder på virkelig fine gennemdesignede værelser, ligger centralt i byen, koster ikke en formue, er udstyret med tjekket bar og lækker restaurant – og svensk morgenmad inkl. alt hvad det indebærer af custommade keramikkopper, gravlax, knækbrød og kanelbuller er selvfølgelig med i prisen. Ligesom gratis wifi, hvilket også altid er en fest at opdage!

Story Hotel ligger på Riddargatan 6

stockholm
Ender man med at bo på Story Hotel på sin Stockholmer-ferie, så er et obligatorisk stop, Östermalms Saluhall, der ligger lige om hjørnet og bugner af alt, hvad et madøre kan begære. Man får lyst til at købe lidt af det hele med hjem  – og ærger sig over, at der ikke også hører privat køkken med til det lille værelse på hotellet:) Også en brosten fra hotellet finder man den lille tebutik Tehuset Java, hvor man kan købe ualmindelig dejlig te og alt, hvad sig dertil hører. Det var også her jeg første gang spottede de lækre Pärlans karameller, som jeg har berettet om her.

Östermalms Saluhall ligger på Östermalmstorg
Tehuset Java ligger på Humlegårdsgatan 5

Urban Deli fortalte jeg jo om for ikke så længe siden, men det er sådan et rart og hyggeligt sted, at det jo godt lige fortjener at blive nævnt igen. Denne gang spiste vi der til brunch – der ikke er særlig klassisk brunchagtig, men snarere består af en række forskellige udvalgte retter. Jeg røg på godt grillet brød med pocheret æg og skinke og syret smør – hvilket var en rar servering for en, der elsker pocherede æg, ligeså meget som jeg gør.

Urban Deli ligger i Södermalm på Nytorget 4

stockholm4

En anden klar anbefaling, når man er i det Stockholmske, er at afligge stenovnsbagerierne Fabrique, der ligger spredt rundt om byen, et besøg. De bager det dejligste brød og de mest vanedannende kanelbuller – særligt dem med kardemomme er jeg svært glad for. Der ligger faktisk en Fabrique virkelig tæt på Story Hotel.

Fabriques butikker kan findes her

stockholm2

Er man til svenskernes nationalklassiker kötbullerne, som jeg er, kan jeg godt anbefale at prøve dem, de serverer på Riche – de er klassiske og gode og mættende og serveres med rigelig mos og en god brun sovs – naturligvis med ‘lingon’ og syltede agurker on the side. En portion, der kan slå selv en velvoksen mand omkuld koster 195 svenske kroner.

Restaurant Riche ligger på Birger Jarlsgatan 4

stockholm3

Endelig smovsede vi i nogen helt vildt dejlige udgaver af de svenske fastelavnsboller ‘Semlor’ på den klassiske Wiener Cafeet. Det er ikke billigt, men stemningen er til gengæld helt i top og klassisk konditori-agtig – og semlor’ne er ligesom man gerne vil have dem – bestående af en blød lækker bolle med kardommesmag, en cremet omgang flødeskum og rørt marcipanmasse. PS – alle deres andre sager og kager, så også virkelig gode ud!

Wiener Cafeet ligger på Biblioteksgatan 6-8

stockholm6

7 kommentarer

 • Super lækre billeder der:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for inspirationen. Stockholm står på min liste over byer, jeg meget gerne vil besøge i løbet af de kommende år, så disse anbefalinger ryger straks i min bogmærke-mappe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det er bestemt en dejlig by – men som et lille ekstra pip på anbefalingsfronten, tror jeg man får mere ud af at besøge byen i sommerhalvåret. Jeg har været der om vinteren de to sidste gange – og der er jo ualmindelig koldt deroppe i det svenske på denne årstid, så man bliver hurtigt træt af at vandre rundt i snap og slud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øj manner altså. Det er kun et par måneder siden, at jeg spiste mig gennem Stockholm på en weekend, og nu føler jeg alligevel, at jeg er gået glip af en masse. De kan altså noget med mad i den by.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Yes, der er virkelig mange dejlige steder – og det er næsten det værste ved storbysferier, at man altid godt liiige kunne have nået en café eller en restaurant til 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser så skønt ud. Mine tænder løber næsten i vand!
  Jeg er virkelig nødt til at lave semlorere i år. Det ser ud til, at der er rigtig meget af den dejlige marcipan remonce i den på billedet.. Er det mere, end der kommer ud af en normal opskrift? Jeg mener, var der skruet lidt ekstra op for charmen, og kommet ekstra remonce i? 🙂

  Kærlige hilsner
  Nadja

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MONSTERNEM AFTENSMADSSALAT PÅ 10 MIN.