CHOKOLADEBRUDSTYV

EN GRØNNERE KÆRLIGHED

braendendekaerlighed_groenVi har vist smidt en opskrift eller to på sådan en omgang brændende kærlighed før, men vil ikke snyde jer for den her version – den er nemlig næsten helt sundhedsvenlig. Den er i al fald generøs med grøntsagerne, og det skal man jo ikke kimse af i disse dage, hvor der ellers ryger en del fedt og kød indenbords. Forsager man kulhydrater, er det bare om at skippe kartoflerne og måske supplere med pastinak eller mere knoldselleri istedet. Forsager man kød, er det bare at droppe baconen 😉

Opskriften er inspireret af denne fra Alt for damerne.

Til to personer:

Mosen

 • 8 små kartofler (vi brugte nogle gode melede Raja-kartofler)
 • 2 gulerødder (gerne de ‘hvide’ af slagsen, hvis du kan finde dem)
 • 1/4 knoldselleri
 • 2 spsk smør
 • Letmælk
 • Salt og peber

 

Topping

 • 2 gulerødder
 • 2 rødløg
 • 5 skiver god tyk bacon
 • 2 store håndfulde grønkål
 • Frisk timian
 • Salt og peber
 • Olivenolie og citronolie (sidstnævnte kan undværes)

 

Alle grøntsagerne til mosen skrælles og koges på almindelig vis uden salt til det hele er mørt. Gulerødderne kan tage lidt længere tid end de andre grøntsager. Mens kartoflerne og vennerne koger, gøres de andre grøntsager og baconen til toppingen klar. Gulerødder og løg skæres i mindre tern, og samme tur får baconen. Grønkålen skylles omhyggeligt og snittes fint. Herefter smides baconen på panden i lidt olivenolie sammen med timianen. Når baconstykkerne er flotte og brunede tages de fra panden. Er der baconfedt tilbage, så lad det endelig blive. Supplér med lidt ekstra olivenolie og start med at steg løg og gulerødder for rimelig høj varme, så det bliver sprødt og godt. Efter et par minutter tilføjes grønkålen og der krydres med salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned for varmen. Efter yderligere et par minutter smides baconen tilbage i panden – og evt. et lille skvæt olivenolie, efter behov. Nu burde dine kartofler også være helt klar, og mens du moser dem, slukker du bare for panden, så toppingen står og hygger sig på eftervarmen.

Mosen røres med smør og mælk, salt og peber til en god fast men lind konsistens. Den anrettes på tallerkenerne med en ordentlig omgang topping, et kværn peber og et drizzle af citronolie.

braendendekaerlighed_groen2 braendendekaerlighed_groen3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADEBRUDSTYV