QUINOA-CORN FRITTERS
Det er ikke altid, at vi er topgode til at få brugt alle de tørrede sager, der følger med vores Aarstiderne-kasse. Eller indrømmet. Det er mest mig, der er dårlig til det. Jeg begynder at freestyle lidt – og særligt, hvis der er bulgur eller couscous i kassen, SÅ bliver der freestylet – jeg kan simpelthen ikke lide det (så er det sagt!). Men på den konto sker det så også, at quinoaen får samme stedmoderlige behandling. Og det er faktisk dumt – for DET kan jeg godt lide – og især når de bruges som ingrediens i vegetariske deller, som jeg har gjort et par gange før – her og her.
I denne omgang blev quinoaen til nogle mægtigt rare quinoa-majs-fritter, der oplagt kan bruges som tilbehør til et aftensmåltid, hovedperson i sit eget måltid eller som lækkert tilbehør til en brunch, måske med en god klat urtericotta på toppen.
Ingredienser:
- 100 gram quinoa – koges
- 2-3 dl majs – fx fra frost
- 1 håndfuld friskreven parmesan eller lignende ost (fx pecorino eller primadonna)
- 1 fed hvidløg
- 1/2 bundt finthakket basilikum
- 2 æg
- Ca. 2 dl. hvedemel
- Salt, peber og spidskommen
- Smagsneutral olie til at stege i
Fremgangsmåde:
Kog quinoaen og lad den køle af. Tø samtidig majsene op (hvis du bruger dem fra frost). Bland herefter quinoa og majs i en skål med alle de øvrige ingredienser. Justér din melmængde efter konsistensen på “farsen”. Den skal være grødagtig, lidt a la almindelig frikadellefars, men lidt løsere. Den skal nok sætte sig på køl og ‘holde sammen’, når den steges.
Smid skålen med quinoa-farsen på køl i ca. 30 minutter og steg efterfølgende dine fritter i smagsneutral olie på en pande. Sæt dejen i “klatter” på panden med en spiseske.
De skal have ca. 2-3 minutter på hver side og blive fine gyldne i overfladen (først får høj varme og så middel varme resten af tiden).
Ingen kommentarer endnu