ÆBLEVAFLER (OG EN VINDER!)

QUINOA-CORN FRITTERS

corn-fritterDet er ikke altid, at vi er topgode til at få brugt alle de tørrede sager, der følger med vores Aarstiderne-kasse. Eller indrømmet. Det er mest mig, der er dårlig til det. Jeg begynder at freestyle lidt – og særligt, hvis der er bulgur eller couscous i kassen, SÅ bliver der freestylet – jeg kan simpelthen ikke lide det (så er det sagt!). Men på den konto sker det så også, at quinoaen får samme stedmoderlige behandling. Og det er faktisk dumt – for DET kan jeg godt lide – og især når de bruges som ingrediens i vegetariske deller, som jeg har gjort et par gange før – her og her.

I denne omgang blev quinoaen til nogle mægtigt rare quinoa-majs-fritter, der oplagt kan bruges som tilbehør til et aftensmåltid, hovedperson i sit eget måltid eller som lækkert tilbehør til en brunch, måske med en god klat urtericotta på toppen.

Ingredienser:

  • 100 gram quinoa – koges
  • 2-3 dl majs – fx fra frost
  • 1 håndfuld friskreven parmesan eller lignende ost (fx pecorino eller primadonna)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 bundt finthakket basilikum
  • 2 æg
  • Ca. 2 dl. hvedemel
  • Salt, peber og spidskommen
  • Smagsneutral olie til at stege i

Fremgangsmåde:

Kog quinoaen og lad den køle af. Tø samtidig majsene op (hvis du bruger dem fra frost). Bland herefter quinoa og majs i en skål med alle de øvrige ingredienser. Justér din melmængde efter konsistensen på “farsen”. Den skal være grødagtig, lidt a la almindelig frikadellefars, men lidt løsere. Den skal nok sætte sig på køl og ‘holde sammen’, når den steges.

Smid skålen med quinoa-farsen på køl i ca. 30 minutter og steg efterfølgende dine fritter i smagsneutral olie på en pande. Sæt dejen i “klatter” på panden med en spiseske.

De skal have ca. 2-3 minutter på hver side og blive fine gyldne i overfladen (først får høj varme og så middel varme resten af tiden).

corn-fritter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÆBLEVAFLER (OG EN VINDER!)