RUSTIK RET MED KÅL
Den anden aften stod den på lidt hurtig solo aftensmad til mig selv efter en lang arbejdsdag – og i den anledning fik jeg lavet mig en god solid bonderet, som sikkert ville gøre enhver sønderjyde pavestolt.
Den havde sikkert været en anelse mere på sin ret, hvis jeg havde arbejdet i marken en hel dag – og tvivler stærkt på, at jeg i løbet af min kontorarbejdsdag havde forbrændt nok energi til at berettige til dette måltid, men godt smagte det. Og så var det også sådan rimelig nemt at både tilberede og indtage:)
Den blev til af:
- ¼ hoved grofthakket spidskål
- 2 små kartofler
- 1½ kålpølse skåret i stykker af 2 cm
- 1 løg – skåret i tynde både
- 1 tsk. sennep
- 1 dl kogevand fra kartofler og spidskål
- 0,5 dl piskefløde
- salt og peber
Rens kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kog dem med skal, og tilsæt den grofthakkede spidskål de sidste to minutter af kogetiden. Imens kartoflerne koger, steges kålpølserne på en pande, så de bliver godt brunede og sprøde uden at brænde på. De sidste 2 minutter her, tilsættes løget, der svitser med for svag varme. Når kartofler og spidskål er klar, smides lidt sennep, salt og peber på panden til pølser og løg, der røres godt rundt – og lidt af kogevandet samt kartofler og kål tilsættes. Tilsæt til sidst fløden og kog igennem til saucen tykner om kartofler, spidskål og kålpølser.
Har du en omgang persille – enten krus eller bredbladet – så er jeg sikker på, at det ville gøre sig mega godt som topping!
Ingen kommentarer endnu