EN LILLEBROR MED PONDUS

“TORTILLA-PIZZA”

tortillapizza2
For et par måneder siden var Julie og jeg til præsentation af en ny fiks køkkenmaskine, som vi ovenikøbet var heldige at få et eksemplar med hjem af. Sammen med maskinen fik vi også en masse tortilla/taco gear, meget af det i den præfabrikerede pulverform, som meget sjældent finder vej til vores gryder og pander. Dog gemte sig også helt almindelige tortillaer – blandt andet i en “pizza-variant” – i pakken. Og da jeg faktisk aldrig selv har udøvet disciplinen med snyde-pizzaer af tortillabunde, så var det jo en god anledning til at gøre dette. Jeg lavede tre varianter. Et par klassiske med henholdsvis kartoffel og tomat/svampe og en meget sommerlig med røget laks. Særlig laksevarianten var altså et rart bekendtskab!

Og ja – det er sindsyg nem og hurtig aftensmad. Ellers vil de også egne sig godt som en hurtig og nem snack, når der kommer gæster. Særlig lakse og kartoffelvarianterne er gode og “tørre”, så man nemt kan skære dem i trekanter og gæsterne kan stå og snacke i dem inden hovedretten.

“Pizzaerne” fik ca. 7 minutter i 250 grader varmluftsovn.

tortillapizza

Kartoffel-varianten

  • Tortilla-bunden smøres med gedefriskost fra Kirks – eller almindelig flødeost/mascapone
  • Kartofler med skræl i tynde skiver (jeg havde kogt mine i 5 minutter først, for at de ikke skulle være for sprøde)
  • Lidt tyndtskårne løgringe
  • Frisk citrontimian
  • Parmesan høvlet i tynde skiver
  • Lidt olivenolie til at drizzle over til sidst

tortillapizza6

Svampe-varianten

  • en god håndfuld cherrytomater skæres i kvarte og moses let udover tortillabunden
  • Der drysses med en tilsvarenden håndfuld reven ost – de flester rester fra køleren kan du’
  • En bakke champignon skæres i kvarte og steges på en pande for høj varme sammen med et halvt finthakket løg, der smages til med salt, peber og reven citronskal. Når det hele er brunet og blødt smides det på toppen af pizzaen
  • Lidt frisk eller tørret oregano drysses over

tortillapizza3


Lakse-varianten

  • Tortilla-bunden smøres med gedefriskost fra Kirks – eller almindelig flødeost/mascapone
  • Ca. 100 gram røget laks
  • Tyndtskårne radiser
  • Citronsaft
  • Lidt olivenolie til at drizzle over til sidst
  • Evt. en dusk frisk dild

tortillapizza5

Til forskel fra de andre pizzaer bages denne kun med friskosten – og kun i 5 minutter. Når den så er ude af ovnen, toppes der med de øvrige ingredienser.

2 kommentarer

  • Sine Olsen

    Hvad man ikke kan lave med tortillas. Sidste uge brugte jeg dem, som lasagneplader i en lasagne med taco kryderier, Mums 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN LILLEBROR MED PONDUS