KONKURRENCE: 1 ÅRS FORBRUG AF IS!

EN-TO-TRÆSTAMMER

 

traestammer04

traestammer03

Yes! Hjemmelavede træstammer er kommet for at blive. Så er det sagt. Det er dødsensnemt, ret så hyggeligt og så smager det altså fortrinligt!

Derudover er det et rigtigt fint og velsmagende stop-spild-af-mad-initiativ. I dette tilfælde havde min søde mor bagt en marcipankage af nogle vældigt dejlige ingredienser – men desværre havde kagen fået for meget varme/for lang tid i ovnen, så selv ikke alskens gode råvarer kunne redde kagen for at blive hvad den var: tør og ret kedelig. Jeg fik en halv kage og startede med at forsøge at søbe den ind i creme fraiche og bær. Det var sådan set ok, men det føles alligevel lidt dumt at sidde og insistere på at fortære en kage, som faktisk ikke helt svinger.

Heldigvis kom jeg i tanke om, at jeg netop lige havde set kage-Tobias (fra DR’s Den Store Bagedyst) lave træstammer i et eller andet børneprogram (Don’t ask. Det var helt sikkert Benny der ville se det.. måske). Og da jeg var færdig med at ærgre mig over at jeg alligevel havde klemt så meget af kagen ned, gjorde jeg det eneste der var at gøre: Smed marcipan og hindbærsyltetøj i kurven under dagens indkøb og gik i sving derhjemme:

Jeg har ikke en detaljeret opskrift med eksakte mål, men det går altså fint på slump. Du går bare efter den konsistens og smag, du godt kan lide.

 

traestammer02

traestammer05Du skal bruge:

En god kagerest (gem evt. flere rester i fryseren og lav så træstammer, når du har nok) – jeg havde 1/3 af en almindelig springformskage
Hindbærsyltetøj
Kakaopulver (usødet)
Marcipan
Mørk chokolade

Sådan gør du:

Start med at smuldre kagen ned i en skål

Rør derefter hindbærsyltetøj og kakaopulver i lidt ad gangen. Man skal bruge ret meget kakaopulver (i hvert fald hvis det ikke er en chokoladekage), men smag dig frem.

Hindbærsyltetøjet giver sødme, men får først og fremmest det hele til at hænge sammen. Pas på ikke at overgøre det.

Når massen er i orden, former du den til træstammer i den ønskede størrelse.

Herefter er det tid til at få marcipanen ud. Jeg rullede min ud i portionsstørrelse, det virkede til at være nemmere end at rulle ét stort stykke marcipan ud. Tag en lille håndfuld marcipan og rul den ud mellem to stykker plastikpose (dem til mad) eller ditto bagepapir. Jeg synes i bagklogskabens klare lys at min marcipan var lidt for tynd i det, så jeg vil anbefale at du lader marcipanen være rimeligt tyk i det – så man ikke kan se den mørke træstammemasse igennem i hvert fald!

Placer træstammen på marcipanen og skær marcipanen til, så den passer i bredden. Marcipanen må godt være lidt bredere end træstammen, så enderne lige kan lukkes.
Rul marcipanen om træstammen og skær evt. overskydende marcipan af, så marcipanen ikke overlapper for meget. Luk enderne til.

Når alle træstammer har fået marcipanovertræk, smeltes lidt mørk chokolade over vandbad.

Herefter dyppes træstammernes ender i chokoladen og de lægges til at tørre på en plade med bagepapir.

Tadaaa!

Jeg syntes det var synd at lade det sidste smeltede chokolade gå til spilde, så jeg lavede lidt små figurer i frihånd, som jeg pyntede med tørret havtorn. Slet ikke en skidt måde at mindske madspildet.

 photo traeligstammer05_zpskedqqb4h.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KONKURRENCE: 1 ÅRS FORBRUG AF IS!