HVERDAGSHELTEWRAPS - MAD PÅ 10 MINUTTER

SOMMERDRINKS MED SNAPS I

sommerdrinks04

sommerdrinks07

SPONSORERET INDLÆG

Tredje og sidste fortælling fra vores snapseeventyr med Aalborg Basis (som tidligere bød på lækker damefrokost og diy-brygning i økokøkkenet) skal handle om drinks. Sommerdrinks. Men titlen på indlægget kunne lige så vel have været “Stop spild af snaps” eller “Sådan får du snapseskeptikere til at drikke snaps”.

Det viser sig nemlig, at snaps i drinks fungerer helt utroligt fint, og i hvert fald for sådan én som mig, vil sætte lidt mere fut i tømningen af de snaps, jeg har brygget her på det sidste. Jeg er faktisk af natur ret stor snapseskeptiker, men de seneste år har jeg åbnet døren på klem for de mange spændende versioner på diverse smørrebrødsrestauranter. Og de her hjemmebryggede nogle, hvor man selv kan lege med smagen og matche dem til forskellige retter, har altså virkelig fået mig til at se snapsens fortrinligheder. Alligevel er jeg ikke lige typen der skænker mig en dram til en frokost på en almindelig lørdag herhjemme.

Drinks til gengæld. Sådan nogle nyder jeg både i godt selskab – og for mig selv på fifaen en fredag aften efter en lang uge. Det giver snapsen et helt nyt liv at blive omsat til en drink – og det er endnu en mulighed for at lege sig frem til gode smagskombinationer. Har du ikke mod på selv at kaste dig ud i frit smagskombinationsfald, så læs med herunder, hvor vi giver to bud på gode sommerdrinks med snaps i.

sommerdrinks05

sommerdrinks06

“Havtornic”

Jeg er stor gin tonic fan, og valget falder næsten altid på sådan en sag, når jeg skal have en drink. Derfor virkede det ret naturligt at forsøge sig med en snapse-tonic af en art. Jeg researchede lidt på gode smagsprofiler til havtorn (eller til passionsfrugt, som er det havtorn siges at lægge tættest op af smagsmæssigt) og her bongede tonic ud. Derfor gik jeg efter at kreere en tonic drink med min snaps med havtorn, citron og sort peber. Emilies version med agurk og mynte havde helt sikkert også virket fremragende, men den havde jeg ikke på lager her.

Jeg brugte: 

De våde varer blandes, isterninger, en skive appelsin og evt. lidt havtornbær hældes i ét voila!

Jeg sidder faktisk og sipper på sådan en sag, mens jeg skriver, og kan rapportere, at havtorn og tonic ér et utroligt fint matchende par. Jeg er faktisk allerede lidt hooked! Det parfumerede i havornbærret klæder virkelig bitterheden i tonicen – og appelsin og lemonsodavand sørger for lidt sødme, uden at det bliver hvinende på nogen måde.

 

sommerdrinks02

sommerdrinks03

“Solbær spritz”

Jeg har også eksperimenteret lidt med snapsen med solbær og sort the, som fik selskab af prosecco og lidt cider, og som lagde bunden for en hyggelig aften i haven hos gode venner. Jeg prøvede også at lave én med ren æblecider, men det blev simpelthen for sødt for mig.

Derfor endte vi på følgende kombi:

Det var blot at blande sammen og måske justere sødmen med cideren og så sippe løs.

Solbærspritzen var god, sødmefuld uden at gå over gevind og med godt punch i. Den kan muligvis optimeres lidt ved netop at udskifte cideren.

Ikke desto mindre viser det sig rimeligt nemt at udrette hæderlige drinks med de hjemmebryggede snapse og basis drinksingredienser. God opdagelse at gøre sig, nu sommeren for alvor har banket på døren. Savner man inspiration til snapsebrygningen, er der heldigvis inspiration at hente på Aalborg Basis’ instagram. Let the fun begin!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVERDAGSHELTEWRAPS - MAD PÅ 10 MINUTTER