Pukka - Morning Time

Nær-religiøs bageoplevelse med Meyer

Af Emilie

Da vi på bloggen for en god måneds tid siden modtog Cofocos nyhedsbrev, der reklamerede med en bageworkshop med Claus Meyer himself, måtte vi jo hellere slå til. For 100 kr pr snude stod den på foredrag, muligheden for at ælte sit eget brød og en goodiebag med bagegrej. Arrangementet løb af stablen onsdag i sidste uge og forventningsfulde pakkede vi os selv ind i en stegende varme bil, og kørte fra byen mod Roskilde katedralskole, hvor bageworkshoppen blev afholdt.

Jeg ved ikke lige, hvad vi havde forventet, men hvad vi mødte, var i al fald noget, der kunne minde om religiøs hysteri. Allerede ved parkeringen af den overophedede bil måtte vi sande, at det her nok var lidt større anlagt end forventet, da skolens parkeringsplads var proppet og Lorry-bilen havde indfundet sig.

Meget bedre blev det ikke inde i selve hallen, hvor flere hundrede ventende (primært damer med døtre, søstre eller veninder) stod i kø for at få fyldt de medbragte røreskåle op med mel, surdej og gær.

Herefter fulgte ellers et par timers masse-opdragelse i brødbagningens kunst for de lige godt 1000 fremmødte. Der blev prædiket økologi og køb dansk for alle pengene, mens der blev smagt smagsprøver og æltet på livet løs.

Fx var et af budskaberne, at det er et must med øko stenformalet ølands/fuldkornshvede – allerhelst malet på egen kværn, men det kunne dog også gå at købe. Det er bare lige det, at 1 kg af den stenformalede herlighed koster ca. 30 kr – det giver måske på en god dag halvandet brød – men så begynder lækkert og hjemmebagt brød fra fx Lagkagehuset, Emmery’s og Meyers eget bageri, faktisk at kunne konkurrere ret pænt på prisen.. Og så er det virkelig den rene skabertrang, der skal trække læsset for den hjemmelavede version. 

Men altså – budskaberne var jo sådan set gode nok (bare lidt overkill, at skulle messe dem højt i kor sammen med 893 andre..) og ærlig talt, bliver det brød jeg plejer at bage af Nettos Bagerens Hvedemel nu altså også ret OK..

Kort fortalt var Meyers 6 gode råd til brødbagning:

  1. Brug mere groft mel
  2. Brug mere vand
  3. Lidt mere salt
  4. Længere æltetid
  5. Længere hævetid
  6. Brød ind i varm ovn

Gode råd, som også førte til gode brød – i al fald de forsøg vi tre blog-damer tog med hjem fra aftenen (opskriften vi fulgte var vist en variation af denne – og det kan tilføjes at det også gik fint uden bagesten og bagespader), men ca 3 timers opdragelse udi ovenstående på en varm april-aften i en tætpakket gymnastik-sal var lidt mere end selv vi ku klare, så vi sneg os ud af salen før lukketid – sådan lidt mellemfornøjede med oplevelsen i sin helhed, men under alle omstændigheder glade for vores goodiebags og medfølgende brødopskrifter:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pukka - Morning Time