Skulle det være en ringridderpølse?

Laks – old school – roulade style

Af Emilie

I serien af laksehits fra min side, kommer her en af de mere klassiske – verdens bedsteste lakseroulade, som jeg stort set altid bestilles til at medbringe til påskefrokoster, julefrokoster, som forret til sammenskuds-middag med mere. Rouladen er efterhånden blevet lidt af en institution i vores vennegruppe, og jeg er bestemt heller ikke svær at overtale – bare fornøjelsen ved at få lov til at smugspise, mens den forberedes er næsten det hele værd.

Opskrift:
Røget laks i skiver – der skal være nok til at lakseskiverne danner en god stor firkant
1-2 bakker Philedelphia (afhængig af størrelsen på din laksefirkant, men igen – rester er ikke at forsage)
Lidt creme fraiche
1 bøtte purløg
Rød caviar (Nettos den billige er helt ok)
Citronsaft af ca. 1 citron

Processen starter med at brede laksen ud som en firkant på et stort stykke bagepapir.
De ukurante stykker laks, der ikke går til firkanten, hakkes i små stykker og blandes sammen med purløg, rogn og citronsaft med philly og creme fraiche, og der røres godt.
Når cremen er blandet og laksefirkanten klar, fordeles cremen jævnt over laksen med en paletkniv eller lignende. Der efterlades ca. ½-1 cm’s ‘fri’ i kanterne på den lange led.
Herefter rulles rullen stramt sammen på den lange led, så rouladen bliver fint rund.
Og det er i virkeligheden det – så skal rullen bare lidt på køl/frost så den bliver lidt nemmere at skære ud i små mundrette stykker. Sådan et billede glippede i serveringstravlheden, så det må I tænke jer til, men lige gyldigt, hvor pæne eller ikke pæne dine skiver bliver, kan jeg garanteret at det smager fantastisk. Server old school med lidt snittet iceberg, cherrytomater og citronbåde.

3 kommentarer

 • Astrid Boesen

  Det ser super lækkert ud! 🙂 Ville bare høre om du bruger en helt neutral flødeost?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Astrid, nu er det ikke mig, der har lavet rouladen, men jeg har hapset den i mig med stor vellyst op til flere gange – og har også set den “in the making” mange gange. Jeg er ret sikker på, at Emilie bruger en helt neutral sag – men jeg tænker også, at du kan smagssætte den lige som du har lyst – eller bruge en flødeost, der allerede har smag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Astrid. Yes – Julie har helt ret. Jeg bruger almindelig fuldfed Philadelphia flødeost til den. Vil man være fornuftig kan man blande med light versionen:)
   Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skulle det være en ringridderpølse?