Pasta con svampe

Kuk-kukærter

Af: Lise

Da min veninde G og jeg den anden dag skulle lave mad sammen, blev vi allerførst enige om, at vi ville have noget med kikærter. Og derefter blev vi lidt blanke på, hvad de hersens ærter skulle parres op med. Efter at have brainstormet den lidt blev vi enige om, at køre noget kylling, krydderier, hvidvin og kokosmælk ind over + det løse. Det viste sig at blive vældig godt! Meget velsmagende, fyldigt og vel egentlig også relativt sundt.

Vi gjorde nogenlunde sådan her:

(til ca. 4 pers.)
2 løg
3-4 fed hvidløg
1 fennikel
Frisk ingefær
Frisk chili
Koriander
Karry
2 dl. Hvidvin
Rød peber
450 g. kylling i tern
Abrikoser
1 dåse kokosmælk
Smuttede mandler

Først svitses løg og hvidløg i olie, fennikel tilsættes sammen med chili, ingefær og karry og det hele svitses godt af. Herefter hældes hvidvin i, som får lov at koge godt op og reducere til ca. halvdelen.

Ved siden af steges kyllingen og når den er klar, kommes den op til det grønne. Koriander tilsættes sammen med den røde peber, mandler, abrikoser og kokosmælken og det hele får lov at stå og simre sammen en halv times tid. Til allersidst tilsættes de kogte kikærter (husk at sæt dem i blød natten før og kog dem efter anvisningerne inden de puttes i, hvis der bruges tørrede) og lunes med.

Vi spiste retten med fladbrød til, men retten vil også fungere rigtig godt med ris. Vi ristede desuden nogle af de smuttede mandler sprøde i salt og olie og toppede retten med det. Hvis man vil have mere grønt i, er det bare med at fyre de ting i, man godt kan lide. Jeg tænker fx at smide noget squash i næste gang.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta con svampe