Alletiders marinerede auberginesalat

Spaghetti søndag a la Pasta Plus


Af Emilie

Som Julie har afsløret, er jeg kommet til at købe enorme mængder Irma pasta på tilbud, og det blev så til en god anledning til at samle vennerne og starte traditionen ‘spaghetti søndag’, så jeg kunne gøre kål på lidt af lageret.

Bolognese ville jo være det top oplagte valg til nem søndags spaghetti, men mindedes en opskrift jeg lavede et par gange da jeg boede hjemme, som blandede penne sammen med en simpel kødsauce og var super nem og lækker.

Retten hedder Penne Strascicate og er fra det ældgamle spaghetti-program Pasta Plus. Heldigvis kunne opskriften stadig findes på TV2’s hjemmeside. Den går som følger (til 4 – jeg gangede med tre, bortset fra olien, hvor jeg holdt mig til 2 dl):

 400-500 g pennepasta
 250 g hakket oksekød
 1 rødløg
 1-2 gulerødder
 1 (stor) stilk bladselleri
 2 spsk. koncentreret tomatpure
 2 dl olivenolie
 2 dl rødvin
 salt og peber

Rødløg og bladselleri snittes i små fine tern og gulerødderne rives. Kød og grøntsager svitses i olie og får følgeskab af lidt mere olie og rødvin, salt og peber. Hele baduljen hygger sig med lidt småsimring i en til to timer indtil retten er næsten færdig.Så kommes tomatpureen i, der smages til med salt og peber, og det  hele bobler videre de sidste 10 minutter, mens penne koges efter anvisningen på pakken.
Inden servering væltes det hele sammen, og så er der mad! Jeg serverede retten på et stort fad, der gik (det fine dækkede) bord rundt og med en god omgang revet parmesan til. Følte mig meget pasta mama-agtig!

Et tip til tilberedningen er dog at koge pastaen virkelig al dente – i modsætning til normal dansk pasta-servering, hvor kød og pasta serveres separat, bikses det hele nemlig sammen her, og det gør på en eller anden måde, at pastaen koger lidt videre i varmen fra kødsaucen, og i den proces blev min omgang pasta måske en anelse for soggy.

Og ja – så tjek lige det fine bord – havde givet mig selv blomster den dag – det blir man altså glad af!


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alletiders marinerede auberginesalat