Suppe ballade

Ciao Roma, Bis später Berlin

Af Julie

Yes, som overskriften måske antyder, er jeg netop kommet hjem fra Rom og om en times tid drager vi i lufthavnen igen – denne gang mod Berlin. Årsagen vores flinke forældre, der gerne vil have os med ud at rejse. Juhu. Først var det mine forældre, der slæbte os til Rom, nu Magnus’ forældre, der venter i Berlin. Må lige indskyde en lille beklagende bemærkning om billederne, som er noget vel mørke. Desværre er dette indlæg skrevet under et vist tidspres, da jeg sidder med udsigten til en opvask, der skal tages, så det bliver som det bliver. Bær over med mig, ik’.

I går havde vi en af de større logistiske udfordringer foran os: Ned i kufferterne skulle nemlig en række andre sager end dem, der var med der ned. Udover en bluse og et par sko, var det følgende, der skulle presses ned i min stakkels rygsæk..

romersk pastamaskineEn ægte romersk pastamaskine! Den har tilhørt min bror og hans italienske kæreste. De havde en ekstra, som de valgte at forære os, da de hørte at vi var gået på jagt efter en. Den taler kun italiensk og jeg glæder mig til at hænge ud med den og nogle lækre raviolier.

pølser

Pølser – og lidt skinke! Det blev til en del forskellige. Den ene er med pistacie og er vældig anbefalelsesværdig.

De to vakuumpakkede er små restepakker fra supermarkedet. Det er altså smart at gå efter. Hver pakke kostede 1,5 euro og det er gode sager!

Oste: Grana padano, Parmiggiano regiano og en blød blød Gorgonzola (som havde fået et tryk 16 i tasken)

ansjoser og olivenolie

Ansjoser og en superlækker olie. Den er D.O.P.-mærket (ved ikke så meget om det, fik blot at vide, at det var et kvalitetsmærke, som jeg skulle gå efter) og fra Umbrien. Og den smager godt! Ahm.

oliven dolci

Oliven “Dolci”. De er meget mere klart grønne og er langt sødere end de klassiske grønne oliven (deraf navnet, som vist nok betyder sødt :-)). Eller det håber jeg i hvert fald. De er ikke blevet åbnet endnu, men krydser fingre for, at jeg har fået fat i de rigtige.

snacks

Og så lige et par poser med min yndlingssnack: Små runde brødstænger med fennikelfrø i.

Herudover blev 2 kg kaffebønner og 2 poser limabønner også bragt hjem.

Godt jeg havde været forudseende og efterladt godt med plads i tasken! Vi kommer dog ikke til at slæbe samme mængder med hjem fra Berlin. Dels fordi vi denne gang kun har håndbagage med – dels fordi det tyske klassiske ingredienser måske ikke har heeelt samme stjerne i vores maver. Glæder mig dog stadig til Radler, karrywurst, billig sushi og mange andre gode sager.

Jeg glæder mig også til at dele nogle formidable romerske spiseoplevelser med jer, når jeg er vel hjemme igen. Har en del spisetips og tricks fra Rom i ærmet til jer.

2 kommentarer

 • Sikke en indbringende tur! Elsker når man bare får det bedste slæbt med hjem. Fedt med pastamaskinen, glæder mig til at se eventyrer med hjemmelavet pasta 🙂
  KH Maiken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hey Maiken
   Ja jeg synes også det var en god høst! Og jeg glæder mig til at få kigget nærmere på den pastamaskine. Har kun lavet hjemmelavet pasta én gang og det foregik i sommerhuset med en vinflaske som kagerulle. Tror kun det kan blive bedre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suppe ballade