SPAGHETTI-SØNDAG VOL.3

RECOVERY RISOTTO

PhotobucketEfter Lises og undertegnedes helt igennem fantastiske fødselsdagsfest i fredags (som vi varmede op til for et par uger siden med denne lasagne) var det noget af en bedrift overhovedet at blive levende om lørdagen. Efter en mindre damehåndfuld panodiler, adskillige glas vand, søvn til langt ud på eftermiddagen, 2 cheeseburgere og pomfritter fra McDonalds var jeg dog alligevel ved at være i så god tilstand, at selskab og sladder fra den foregående aften var tiltrængt.

Heldigvis var min søde veninde A (og næsten-nabo her i NV) også blevet levende, og vi aftalte at tørne sammen hos mig – A medbringende chips og cola – og jeg med ansvar for middag og dessert (gode kagerester fra Lagkagehuset!). Middagsvalget endte på risotto – hovedsageligt fordi jeg kunne skrabe alle ingredienser sammen fra køle- og køkkenskabe uden at skulle forlade hjemmet.

Til de to sultne og tømmermændsramte damer bestod risottoen af:

300 gram risottoris
1 finthakket løg
2 spsk olivenolie
½ dl god grøntsagsbouillon
1,5 dl hvidvin
3 håndfulde spinat – frisk eller frossen (sauteret i smør, grofthakket og smagt til med muskatnød, salt og peber)
2 håndfulde parmesan eller pecorino
1 god skive Castello cremet blå ost
150 gram bacon i tern (gerne fra et stykke)

Risottoen blev tilberedt efter Jamie’s forskrift. Start med at svits løg for svag varme i en 5 minutters tid, så de bliver bløde men ikke sprøde. Tilsæt herefter risen og svits med et minuts tid eller to mens de sprutter fint. Herefter er det i med hvidvinen og rør til den gode alkohol er fordampet og rørt godt ind i ris og løg. Og så er det ellers bare at supplere med bouillonen en suppeske af gangen til al væske er rørt ind i risen. Det tager ca. 20 minutter.

Mens der røres i risottoen kan spinat og bacon passende tilberedes. Jeg havde kun den nemme frosne løsning af spinat, så den blev ganske nemt optøet, drænet for vand, hakket og sauteret i lidt smør og smagt til med salt, muskatnød og peber. Baconen hakkes i mindre tern og svitses.

Når al væden er opsuget af risottoen, tilsættes en spsk. smør, din skive af Castello/blue cheese, en håndfuld parmesan og baconen. Læg låg på gryden og lad det hele stå og samle sig et par minutter. Til allersidst er det i med spinaten, smag til med salt og friskkværnet peber – der røres rundt – og drysses med friskreven parmesan/pecorino on the top!

Haps – det var virkelig en dejlig risotto! Alt det cremede gjorde noget rigtigt godt for den tømmermændsramte sjæl og krop, men den kan bestemt også anbefales til en ganske almindelig hverdag uden forudgående alkoholindtag:)

Photobucket

2 kommentarer

 • Dammit det ser godt ud piger!

  Mine tømmermænd kunne godt have brugt sådan en omgang i lørdags:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Anders – ja det var virkelig også overraskende godt imod tømmermænd – hvem skulle have troet det! – men på den anden side – gode mængder bacon og ost kan jo altid udøve mirakler 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPAGHETTI-SØNDAG VOL.3