BILLIGE OG SUNDE SNACKS

SPAGHETTI-SØNDAG VOL.3

PhotobucketGrundet diverse overindtag af mad i december – og en ellers rigelig renden hinanden på dørene til risengrødsaftener og julefrokoster, sprang vi let og elegant den månedlige spaghetti-søndag over i den forgangne måned, for at komme stærkt tilbage her i januar.

Vi mødtes derfor traditionen tro hos mig i søndags til de sidste rester af pasta-lageret fra Irma og lidt hjemmebagte flutes.

Månedens spaghetti-ret (til ca. 10 personer) bestod denne gang af:

 • 2 poser fuldkorns “skruer” fra Irma
 • 1 kg. hjemmekogt hamburgerryg skåret i små tern
 • 1 squash skåret i små tern
 • 1½ hoved broccoli plukket i små buketter
 • 3 rensede porrer i tynde ringe
 • 1 potte basilikum
 • 2 fed hvidløg
 • 5 dl piskefløde/madlavningsfløde
 • 1-2 dl hvidvin
 • 2 dl kogevand fra hamburgerryggen
 • Salt og peber til at smage til med
 • Revet parmesan/pecorino til servering

Start med hamburgerryggen, der skal have rimelig lang tid. Jeg havde købt et stykke på 1½ kg – og den fik lov at koge i en times tid + ½ times trækketid ekstra i kogevandet efter kogningen. Stilles til side til afkøling og skæres i små tern mens vandet til pastaen koger.

Med så store mængder pasta, har man faktisk rimelig god tid til at fikse de øvrige sager, mens vandet koger op, så en rigelig balje vand blev sat til kogning, mens grøntsagerne blev snittet og plukket.

Herefter er det i gang med saucen. Hak og svits hvidløg under svag varme, uden at de tager farve. Smid hvidvinen på og kog godt af, herefter i med “svine-bouillonen” og kog igen godt op, så saucen reduceres.  Efter et par minutter sigtes hvidløget fra, tilbage i gryden med ‘suppen’, hvor fløden tilsættes. Herefter er det bare at lade saucen koge lidt videre ved svag varme, så den tykner stille og roligt. Lige inden servering suppleres med finthakket basilikum. Smag til med salt og peber, men husk at vandet fra hamburgerryggen er rimelig salt.

Nu kan du fx håbe på at dit pastavand koger, og så er det bare i med pastaen (Irmas skal have ca. 12 minutter, bare sørg for at den er fint al dente).

Hæld nu en ordentlig omgang kogende vand over broccolien (men lad være med at give dine fingre en tur også – det gjorde jeg, og kan ikke anbefales!). Lad broccolien stå i det varme vand en 5 minutters tid og dræn i en si lige inden sammenblanding af retten.

Svits porrer og squash et par minutter på panden i lidt olie, og så er alting faktisk ved at være klar. Så er det bare om at finde den store gryde frem, bland pasta, broccoli, skinke, porrer og squash, hæld flødesaucen over og vend det hele let og elegant sammen!

Photobucket

2 kommentarer

 • Goddag aftensmad! Men jeg må hellere huske at reducere til 3-4 pers, ellers får vi det aldrig spist 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BILLIGE OG SUNDE SNACKS