KYLLINGELEVER A LA MOUSSE

For nogen år siden boede en af mine gode gymnasievenner i Rom. En sommer var vi nogle veninder dernede på besøg, hvor en af hans venner lavede noget kyllingeleversammensurium på bruschetta. Lige siden har jeg haft et svagt punkt for kyllingelever. For dem der har et lidt anstrengt forhold til lever, kan jeg kun sige, at kyllingelever slet ikke er det samme som den noget grove kalvelever. Den har en meget fin og lidt sødlig delikat smag. Da vi var i sommerhus sidste weekend, havde vi – som allerede vist – masser af forskellige madprojekter. Og et af dem var en kyllingelevermousse. Sammen med moussen fik vi en klassiker og sand forårsbebuder – nemlig stenbiderrogn (mere om den senere!). Det er en meget elegant lille forretshapser, og meget ligetil at lave – det kan på det varmeste anbefales!
Men til projektet! Man starter med at trimme kyllingeleverne inden de steges på panden med løg og hvidløg.
Herefter puttes det hele i en blender med fløde, cognac, riiiigeligt smør og smages derefter til med salt og peber.
Opskriften hentede vi fra Foodfanatic, og kan ses her. Vi fulgte Foodfanatics anvisninger på moussen, men istedet for pærer til, lavede vi de her balsamicostegte abrikoser. De er utrolig nemme. Det er bare at strimle abrikoserne og smide dem i gryden med en god sjat balsamico og en smule vand og lade det stå og hygge sig lidt, så de bliver bløde og mushy og nærmest lidt glaserede.
Ingen kommentarer endnu