COCKTAILS AVEC PÅ PALÆET

RASENDE RAR RAGU

PhotobucketI bloggens gamle wordpress-dage foldede jeg mig for en del tid siden ud i anekdoter om hverdagsklassikeren spaghetti bolognese og rettens oprindelige italienske herkomst i form af ragúen. Derfor besluttede vi i anledning af vores nylige sommerhus tur, at en vaskeægte ragú bolognese måtte stå på programmet her.

Vi kom i den forbindelse godt rundt på diverse danske, engelske og italienske madblogs i jagten efter den helt rigtige opskrift. Blumenthal, Jamie, Sølvskeen og alle de andre venner blev også lige tjekket ud. Og som alt andet godt her i livet, er der jo sjældent en rigtig måde at gøre tingene på, så vi valgte at plukke lidt ideer hist og pist, mens vi holdt os til grundingredienserne, som stort set alle vennerne var enige om. Vores ragú, der nok snildt ville kunne række til 4 personer, bestod af nedenstående:

[ADVARSEL FØR DU GÅR I GANG!! EN GOD RAGU SKAL MINDST HAVE ET PAR TIMER OVER BLUS ELLER I OVN, MEN SÅ FÅR DU OGSÅ DEN BEDSTE KØDSAUCE DU NOGENSINDE HAR FÅET!]

 • 400 gram hakket oksekød
 • 300 gram hakket svinekød
 • 100 gram bacon (eller pancetta)
 • 100-150 gram hakket kyllingelever
 • 1 rødløg
 • 2 fed hakkede hvidløg
 • 1 stor stængel bladselleri
 • 3 gulerødder
 • 1 dåse økologiske flåede tomater
 • 3-4 spsk tomatpuré
 • 2 glas tør hvidvin
 • 2 dl lunet sødmælk
 • Worchestershiresauce
 • Timian, reven muskatnød, lauerbærblad, frisk basilikum, salt og peber

PhotobucketOg da vi nu alligevel havde kastet os ud i den fulde spaghetti bolognese ragú oplevelse, skulle der naturligvis også hjemmelavet pasta til. Vi lavede de dejligste parpadelle – fremgangsmåden stort set identisk med denne.

Photobucket
PhotobucketVi startede med at hakke og snitte alt der skulle hakkes og snittes. Baconen fik en omgang finthakning sammen med blegselleriet og det samme gjorde rødløget. Finthakkeriet nåede også til kyllingeleveren – pænt er det ikke – we know – men så har I en idé om, hvordan det ser ud inden det rammer panden.

PhotobucketOg ja – så er det ellers bare igang med raguen. Løget svitses og får følgeskab i gryden af hvidløg, gulerødder og blegselleri. Tages fra, hvorefter det hakkede kød svitses.

Photobucket
PhotobucketI mellemtiden svitses bacon og lever på en anden pande – og når alt er klar vendes det sammen i gryden. Herefter er det tid til at hælde tomatpure, flåede tomater og hvidvin ved saucen, og så skal der gang i krydringen – til det formål havde vi gang i worchestershire-saucen (som Blumenthal anbefalede), timian, muskatnød, lauerbær, salt og peber. Og så skal saucen egentlig bare passe sig selv i et par timer.

PhotobucketEr du ligeså kæk som os og kaster dig ud i egen pasta, kan du passende gå i gang med den nu. Den skal nemlig også gerne stå et par timer, før den onduleres. Sidste step af pastatilberedningen skal ordnes i sidste øjeblik. Den hjemmelavede pasta skal ikke have meget mere end 3 minutter i kogevandet, så det er om at være over kogningen hele tiden. Det kan anbefales at lave en lille tester inden man smider hele sin portion i gryden.

Photobucket
PhotobucketSådan en halv times tid inden servering af ragúen varmes mælken, og den hældes i saucen. Vi smagte til allersidst det hele til med en god omgang frisk basilikum og salt og peber.

Og så var der serveret! Denne portion var Julies, der har en stærk tradition for en god smørklat på sin kødsauce, så den skulle traditionen tro også med her:)

Photobucket

2 kommentarer

 • Den ser god ud den ragout, nice touch med at tilsætte kyllingelever – det må jeg prøve næste gang jeg laver sådan en kødsauce.
  En ting der undrer mig er at der ikke er tilsat væde(udover de flåede tomater) inden det simrer? Kan klart anbefale at bruge noget portvin eller til nøds rødvin.

  Smukt med en smørklat på hehe – det har jeg sgisme aldrig set før 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Sjønne – den var virkelig også god – og godt spottet med den manglende væde, for vi hældte faktisk en habil slat tør hvidvin i ragúen – det havde jeg helt glemt, og vil opdatere straks 🙂

   Kh Emilie
   G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COCKTAILS AVEC PÅ PALÆET