TAG PÅ EVENTYR MED GAFFELKORTET

TIP TIL EN GRÆSK SOMMER

PhotobucketEr netop hjemvendt fra en super rar ferie i det græske – nærmere bestemt Kreta. Nu er det jo ikke fordi, at hverken Kreta eller Grækenland i det hele taget er kendt for stor gastronomi udover tzaziki, græsk salat og mousaka, og netop derfor vil jeg gerne dele en rigtig fin lille lokal perle af en frokostrestaurant, som vi hittede i Chanias gamle bydel. Det kunne jo være at en enkelt læser eller to havde planer om en tur til den græske varme og Kreta i den kommende sommer, og så kan et besøg her stærkt anbefales!

PhotobucketStedet hedder Kouzina e.p.e – og betyder sandsynligvis ‘køkken’ eller noget i den stil. De har kun åbent til frokost – der så på græsk betyder indtil kl. 19.30!  Menukortet er kun på græsk, så man skal spørge den søde tjener om hjælp (vi kunne i al fald kun læse os frem til tzazikien på egen hånd).

PhotobucketDen bestilte vi så også – og lod den få følgeskab af bl.a. en super rar kikærte salat, fyldte kålblade (lidt a la dolmere, minus bitter eftersmag) og en skør lille feta-agtig tærte. For alle fire retter + to øl endte vi med at betale ca. 24 €  – meget rimeligt!

PhotobucketPhotobucketPhotobucketVi var faktisk så glade for stedet, at vi vendte tilbage af et par omgange, hvor den bl.a. stod på disse dejlige grillede grøntsager og haloumi-ost.

PhotobucketEllers byder Kouzina på godt brød (og himmelsk olivenolie!), rigtigt mange rare pastaretter med grøntsager og fisk og ægte grækere for alle pengene.

PhotobucketEn anden rar ting ved turen til de græske var de gratis desserter, som de fleste restauranter smider efter en (altid et hit med gratis ting til ens middag!). På Kouzina fik vi denne rare sag, der mindede om en blanding af græsk fløjlsblød youghurt og ris a la mande med god honning over – hmmmm – ku faktisk godt bruge sådan en lige nu!

PhotobucketKouzina e.p.e kan findes her:

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TAG PÅ EVENTYR MED GAFFELKORTET