TIP: CREMET MÆLK TIL KAFFEN

NYHAVN PÅ ITALIENSK

gedeostefondant1_2Her før påske var vi så heldige at blive inviteret til middag på Nyhavn 14 – Spiseri og Enotek, og det var simpelthen for godt et tilbud at sige nej til! Eller det vil sige Lise og jeg kunne ikke sige nej – Julies aktuelle diet afholdte hende desværre fra at spise 95% af aftenens menu, så hun valgte klogeligt at springe over i denne runde, så aftenen ikke ville ende i al for voldsom selvpineri:)

Nyhavn 14 er ikke just en brandvarm nyhed (stedet har eksisteret et års tid), men til gengæld er det en usandsynlig kærkommen nyhed for Nyhavns restaurant-scene. Placeret i en fin kælder på Nyhavns ‘skyggeside’ og dermed med udsigt til den modsattes side turistleben, kan man i nr. 14 i ro og mad indtage Gorm (ham fra Go’Morgen Danmark) og co’s rare pizzaer og andre herlige italienske retter.

Den aften vi kiggede forbi Nyhavn 14, bød menuen på følgende herligheder:

  • Lyserøde bobler. Sprødt med rygeostecreme.
  • Gedeostefondant med basilikumssorbet. I glasset en fed, cremet Langhe Chardonnay fra Ronchi.
  • Smørpocheret torsk. Sprød grøn salat.
  • Dessertpizza med brun farin, bülowlakrids, æbler og hjemmelavet vaniljeis. Sød Moscato d’Asti.
  • Tre små forskellige hjemmelavede flødeboller.
  • Cremet kaffe. Limoncello.

Vi startede naturligvis med de lyserøde bobler og det sprøde – bestående af supertynde knækbrødslignende sager med en rigtig rar cremet rygeostecreme ved sin side og lidt saltede cashews (PS – læg mærke til Lise’s telefoneren i baggrunden – her er hun i krig med at tjekke os ind på Facebook, til stor misundelse fra Julie;))

appetizers_2Næste levende billede i aftenens program var gedeostefondanten (en ualmindeligt herlig opfindelse, hvis man som mig er vild med fondant og vild med ged!), der fik følgeskab af tynde skiver rødbede og en basilikumis – og naturligvis den fede Langhe Chardonnay i glasset. Tror denne ret må kvalificere til at være min favorit fra aftenen. Dog kunne jeg godt have brugt et eller andet element, der bandt de tre dele sammen, fx en fin basilikumolie eller lignende, der lige kunne give tallerkenen en slags helhed.

gedeostefondant2_2vin2_2Videre i programmet stod den på torsken, der var en dejligt blød og mør omgang fisk, der gjorde alle beretninger om denne fiskearts lidt kedelige ry til skamme. Ved sin side havde torsken lidt sprødstegt skind (ikke helt et hit i vores bog – måske lidt mere salt havde hjulpet…), en herlig grov kartoffelpuré, soltørrede tomater, brunet smør og en omgang porrer, der dog liiige havde fået lidt i underkanten til vores smag.

torsk_2Næstsidst, men ikke mindst stod aftenen på denne fine dessertpizza med æbler og lakrids. Især Lise, der er en sucker for lakrids, var svært tilfreds med denne kombination. Jeg var i særdeleshed svært glad for bunden (er jo en brødpige!), og den fik mig kun til at blive endnu mere sikker på, at jeg må en tur retur til Nyhavn 14 og smage deres ‘rigtige’ pizzaer en aften i løbet af sommeren!

dessert-pizza_2Aftenens sidste indslag bød på nogle små fine hjemmelavede flødeboller, men på dette fremskredne tidspunkt af denne tidlige forårsaften, kunne telefonens kamera ikke længere være med, og samtlige billeder af de små flødebolle-hapsere er blevet sært gullige og  ikke særlig appetitlige, så dem må I tænke jer til.

Nu var vi jo så gevaldigt heldige at aftenens middag var på husets regning, men i al almindelighed er Nyhavn 14’s priser rigtigt rimelige – 2 retter koster 239,-/ 3 retter 289,-, og holder man sig til deres pizzamenu (som jeg altså snart skal prøve!), så kan man klare to retter for kun 175,-. Det er bestemt fair priser sammenlignet med solsidens turist-fælder, og så får man tilmed god italiensk kost for sine penge her i ‘skyggen’ 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: CREMET MÆLK TIL KAFFEN