MIMOSABRUNCH OG MIT NYE HOOD

SEMI-SUND TORSDAG

Photobucket Jeg er ikke særlig god til at være sund – som i faktisk overhovedet ikke god til det! Når jeg skal have gæster tænker jeg altid i alle de sjove fede retter jeg kan komme på, for så er det jo ligesom i orden at splashe ud. Har et par gange oplevet at proklamere en eller anden ret som sund – som fx coleslaw, blot til undrende blikke fra veninder, der spørger, hvordan jeg vil klassificere mayoen og creme fraichen, der skal i, som synderlig sundt:)

Jeg tør derfor ikke kalde denne her middag, som min veninde A blev udsat for i sidste uge, som sådan 100% sund, men mærkatet semi-sund må den dog kunne bære. Samtidig var den super-let, og de to ting kombineret er en god ting på en helt almindelig torsdag.

Det blev (som billedet nok afslører) til et par gode laksefileter drysset med salt, peber og et squez citronsaft på en bund af spidskål. Spidskålen havde fået følge af:

 • Tyndskårne radiser
 • Asparges i mindre skiver
 • Grofthakket dild
 • Et par håndfulde kogte speltkerner (hvede og lignende vil også gøre sig godt)
 • Dressing af citronsaft, olivenolie, grov sennep, salt og peber

Photobucket Og som afslutning på semi-sundheden – en omgang skyr rørt op med lidt flormelis, vanilje og reven citronskal, og toppet med et par mægtigt dekorative hindbær.

6 kommentarer

 • Ej en dejlig tallerken, sund eller semisund, det ser lækkert ud. Alting med måde, også det sunde 😉 ha en super fin dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Kunne ikke være mere enig 🙂

   Rigtig god dag til dig også!

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Det ser lækkert ud! Tror, jeg skal have laks i aften… Det er altid lidt svært at vurdere, hvad man kan kalde sundt og usundt. Jeg tror, man skal skelne mellem kalorieholdigt og kaloriefattigt, når man angiver sundhedsværdier. Laks og avocado er jo fx nogle kalorieholdige fætre, som stadig er supersunde, hvis man forstår at holde kaloriebalancen. På samme måde kan er en coleslaw jo også sprængfyldt med vitaminer og fibre. Så gælder det jo bare om, at skrue lidt ned for mayoen og vælge fromage frais i stedet for creme fraiche osv., hvis man er nervøs for kalorierne. Men alt det, ved I jo godt 🙂 Det er også altid lidt svært at forholde sig til, når folk angiver en kage for sund, når den indeholder dadler og nødder i stedet for mel og sukker. Jo vist er den sikkert sundere i forhold til fibre, vitaminer og mineraler men den er stadig en kalorieholdig basse (måske endda en større synder i det register, end den sukker- og melholdige tilsvarende) så det gælder vel om at vurdere det ud fra sin egen situation.
  Sikke en lang smøre! Det ser i hvert fald lækkert ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Ha ha ja – det er noget af en jungle at være sund efterhånden – og måske er det sundeste man kan gøre i virkeligheden at bruge sin ‘sunde fornuft’ som du også er inde på 🙂

   Tak for tankerne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville godt turde proklamere dette for værende sundt, der er fisk og grønt :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak for opbakningen Sacha – synes også selv jeg var mægtig sund 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIMOSABRUNCH OG MIT NYE HOOD