PÆNE HAVREGRYN VOL.2

TIP: TOMATPURÉ PÅ TUBE

tomatpure på tube

Vil lige dele dette lille tip med jer, som jeg går og glæder mig over. Har i lang tid været irriteret på tomatpuré og det var egentlig ikke puréens skyld, men nærmere dåsens skyld.

Sådan en lille dåse koster jo ikke alverden, men det irriterer mig grænseløst, at enten skulle bruge en hel dåse – eller smide en stor del af indholdet ud. Mange gange har jeg forsøgt at gemme tomatpuréen i dåsen (er der egentlig ikke noget med, at man ikke må det?), men det er altså bare ikke så mange dage i træk, at jeg bruger tomatpuré, så ofte er dåsen med det resterende indhold alligevel endt i skraldespanden. Nogle gange har jeg simpelthen bare droppet at putte tomatpuré i maden, fordi jeg ikke gad at stirre på sådan en halvtom dåse igen.

Men så faldt jeg over denne fikse sag, da jeg var i Metro med et par kolleger. Hurra! Slut med at smide halve dåser i skraldespanden. Og nu er der altid tomatpuré til rådighed.

Indholdet er også ganske lødigt: 99,5% koncentreret tomat, 0,5% salt. Sådan en fætter her koster 15 kr. og jeg vil vove at sige, at det ender med en besparelse i forhold til dåserne, selvom de ikke koster meget mere end 2-3 kr.

Min veninde A tippede mig om, at tuben også fås i Irma, så man behøver altså ikke at tage på en gros lager for at få fat i én 🙂

24 kommentarer

 • Mette

  Det er bare smart. Superbrugsen har også tomatpure på tube blandt deres øko varer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej super godt tip! Jeg får altid mig selv invalideret fordi jeg aldrig kan holde fast i den lille dåse og værktøjet 🙂 tak for det, så må jeg lige hamstre i metro!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Monsterscircus. Jeg blev også så glad, da jeg fandt den. Hihi, jeg kender godt det der med at man slås med de forbandede små dåser og en lidt for stor dåseåbner. Endnu en grund til at stikke i Metro – eller i Super Brugsen, Irma, Kvickly eller lignende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Det er smart! Det har virkelig også irriteret mig.

  Åh.. Og Mutti laver iøvrigt den bedste ketchup i verden. Købte den en sommer i Italien, men fandt den ikke sidst jeg var der og har ikke set den siden 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Ann

   Svarer lige på vegne af Julie – har nemlig også forelsket mig i Muttis ketchup ved at jeg ved et tilfælde fandt den til 15 kroner i sommerlandets lokale Spar Købmand – Købmand Bahr i Asserbo i Nordsjælland. Nu aner jeg ikke, hvor i landet du kommer fra, men er du nogensinde nordpå i det sjællandske er det værd at kigge forbi Bahr. Alternativt kunne man måske prøve lykken i andre Spar-købmænd 🙂

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Ann
   Jeg har aldrig smagt Muttis ketchup, men det er helt sikkert, at jeg smider én (okay måske to) i kurver næste gang, jeg ser dem. Nu når både du og Emilie har talt så pænt om den! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Lund

  Man kan få noget lignende i Lidl! Jeg bruger dem altid, da jeg ligesom dig synes det er irriterende at skulle åbne en hel dåse hver gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jamen altså – også Lidl. Jeg er tydeligvis gået glip af noget i adskillige supermarkeder :-)Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er ret snedige de tuber 🙂 afsted til metro! Jeg plejer at putte resten af tomatpureen i en af de der små Rice bøtter og fryse det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Smart med de små bøtter! Jeg kan dog stadig stærkt anbefale tuben 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, hvor er det bare fedt at høre om en der har samme irritation! 😀
  Tak for tippet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura E

  En tilsvarende fås også fra Änglemark, altså i Super Brugsen, Kvickly osv., til den samme pris (og så er den jo øko) 🙂 Det ér smart – har selv kastet mig ud i at fryse resten af indholdet ned i små bøtter, fordi jeg nægtede at smide det ud, men det er virkelig besværligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Hej med jer

  Mutti er nogle superlækre produkter … der bare smager af mere 🙂 Ketchup, puré, dåsetomater (både alm. & cherry) samt tomateddike kan købes i Irma … når man altså ikke lige er i Italien 🙂

  Hej fra
  Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Neeejj er det rigtigt, Susan? Så må Ann, Emilie og jeg da lige i Irma og rippe hylderne! Tak for tippet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susan

   Hej igen – den er god nok 🙂 Man skal måske nok i de største af Irmaerne for at finde det fulde sortiment. Kan da lige som bonus info fortælle, at man kan få endnu flere varianter i det italienske supermarked (kan ikke huske hvad det hedder) i Waves, hvis man er på de kanter 😉

   Bon Appetit fra
   Susan

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Sejt Susan. Sikke en service. Har du særlig insider-viden om Mutti eller er du bare glad for mærket? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susan

   Hej igen … er MEGET glad for mærket 🙂 og MEGET glad for alt der dufter en smule af Italien … og har en lille smule insider viden (ikke at jeg tjener noget på det :-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hehe tak for oplysningen. Jeg må helt sikkert på mutti-jagt, næste gang jeg skal lave noget, der inkluderer tomater 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annel

  Elles så køb en stor dåse og put indholdet i en frysepose, som du trykker flad og læg den i fryseren. Så kan du brække stykker af alt efter hvor meget du har brug for:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ikke nogen dårlig ide, Annel! Tak for tippet. Lige nu er jeg stadig glad for min tube, som nok er en nemmere løsning, men mon ikke din slår min på pris! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har du ret! Jeg har et lager af Nettos dåser i to størrelser og det irriterer mig grænseløst at smide mad ud. Desuden synes jeg at dåsekoncentrat smager, ja, af dåse. Jeg har skiftet til italiensk – hva’ ellers – pure i tube, indkøbt i Supermarco.
  Skal lige i gang med din rejeskallersuppe.Derfor.
  Vi er fanatiske med Gambas Al Ajillo her i huset og har ca.10 tons skaller, for ikke at tale om muslingefon’. Tak for inspirationen.
  Jerzy

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Mhhh hvor lyder det godt med fond og suppe! Og ja jeg bliver også helt skør af at skulle smide pure ud gang på gang. Pure på tube er et hit!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÆNE HAVREGRYN VOL.2