TOMATMAD SUPREME

FESTIVALMAD – HOMEMADE STYLE

Photobucket
Apropos mit tidligere indlæg om en af de rare boder på Roskilde Festival  så er festival-pengepungen jo engang imellem mere gearet til hjemmelavet mad end købte sager. Er det tilfældet, så kan jeg anbefale at smide en omgang evigt gode pizzasnegle, som i de gode gamle dage, sammen. De er altid gode til lidt af hvert, køretur, telttur, festivaltur…

Disse snegle (der netop kom med på årets festival), blev til af:

En god gærdej – hermed en opskrift på slum:
½ pakke gær
3 dl vand
2 dl mælk
1 ½ spsk salt
En håndfuld havregryn
Hvedemel og lidt fuldkornshvedemel til du har en blød men samlet dej

Fyld:
1 dåse flåede tomater
1 lille hakket løg
150 gram bacon i små tern
200 gram skinke i tern
lidt ketchup, oregano, basilikum, salt og peber
1 frisk chili
1 pose reven ost (eller hjemmereven, hvis du orker)

Start med at smæk dejen sammen, så du har en god elastisk dej, der stadig er blød, men kan samles. Drys lidt mel i en skål og stil dejen til hævning en times tid, eller hvad du lige har. Mindst en halv time er dog at foretrække.

Mens dejen hæver kan du smække fyldet sammen. Hak et lille løg og baconen. Steg bacon i lidt olie og smid løgene i undervejs. Når løgene er bløde, smides skinketernene i – svitser lidt med, og så er det ellers bare i med chilien og de øvrige krydderier. Svits lidt mere og tilsæt så de flåede tomater og ketchup og smag til. Lad saucen stå og småsimre mens dejen hæver færdig.

Photobucket Når sauce og dej er klar, er det tid til at samle herlighederne. Drys en bordplade med mel og rul dejen ud til en aflang kvadratisk form. Sørg for at der er godt med mel, så dejen ikke klistrer fast til bordet. Fordel fyldet jævnt over dejen og drys med ost, men efterlad en stribe dej uden fyld langs den ene lange ende, så det kan være ‘lukke-enden’.

Photobucket
Photobucket
Og så er det bare at skære din ‘rulle’ i passende skiver (ca 1½-2 cm.), lægge på en bageplade, beklædt med bagepapir, og smide i en 200 grader varm ovn i ca. et kvarter – men hold bare løbende øje med dem.

Og haps, så er der god madpakke-mad klar til en tur ud i det fri!
Photobucket

2 kommentarer

 • Pizzasnegle virker bare altid 🙂 Har også lige bag en omgang, så der er lidt til sommerens spontane ture.
  Kan også anbefale versionen med pesto, serrano og mozzarella 🙂

  Mange hilsner

  Louiogbearnaisen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Mmmm – serrano, mozzarella og pesto lyder vildt godt i pizzasnegle – det må næsten betegnes som en luksus-version 😉

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TOMATMAD SUPREME