STOP SPILD AF KAFFEGRUMS

NaCl PÅ ROSKILDE

NACL

Roskilde Festival er en musikfestival – selvfølgelig – men som vi har skrevet flere gange på bloggen, så handler den også ret så meget om mad (i hvert fald for sådan nogen som os…:). Både testede vi diverse madboders udvalg og de anderledes samt sjove madevents (læs fx laksen vs. flæsket her, om Silverspoon her og om Rødder her).

Den første madevent vi tog til var NaCl fredag eftermiddag efter en hyggelig foodwalk sammen med andre madkommunikatører. Vi havde ikke planlagt at skulle med, men da vi fandt ud af, at der stadig var billetter, sprang vi til – og fortrød det ikke! NaCl er en sammenslutning af kokke fra en række af de rigtig gode restauranter. De laver med jævne mellemrum arrangementer, man kan købe billet til – og det plejer at være uhyre populært, så det gælder om at holde sig til!   (I kan læse mere om NaCL her og se, hvad der er af kommende arrangementer).

Til eventet på Roskilde skulle vi igennem seks retter. Hver kok havde frit slag, så der var ikke noget gennemgående tema. Det gjorde det hele overraskende og uforudsigeligt. Vi startede med en servering bestående af en sprød forårsruller med fyld af indmad fra bl.a. kylling og and, hertil en brioche akkompagneret af en nærmest fløjsblød løvstikkecreme. Det smagte dejligt. Indmaden var et fint touch og smagte lige tilpas af indmad (jeg synes, at det nogen gange kan blive lidt overdøvende, men det var det ikke her) og løvstikkecremen passede så fint til.

Foraarsrulle brioche

Næste kok præsenterede sin ret – blød pasta lavet som risotto med sprød krabbe – som den perfekte festival-tømmermændsmad. Der var masser af ost i (mascarpone og parmesan), den var salt (måske en tand for salt for nogen), plukket krabbekød og så var der det sprøde fra den friterede brødkrabbe. Jeg var ret begejstret for denne ret og kom til at spise helt op – hvilket viste sig at være lidt overmodigt, da der forude ventede endnu fire retter….

krabbe

Næste ret var en af de suverænt bedste! Mexikansk gademad når det er bedst! En tortilla med sprød pancetta, en fantastisk mole (lavet på bl.a. banan og chokolade), grillet peberfrugt og blomsterkarse (som Julie skrev i indlægget om Rødder, er det tilsyneladende en meget hip lille urt!) – en lille bid af himlen! Hertil var et mix af mayo, majs, ost og chili. Den var også god, men måske lige fed nok til min smag.

esquite1
esquite2

Cup noodles var næste tema på bordet. Vi fik udleveret en kop med urter, grønt og små pastahjerter og stjerner og heri kunne vi vælge vores egen smag og hælde ned i den varme suppe. Igen var retten noget salt, men interaktionen med retten og det at man kunne vælge forskellige smage, var en fin idé.

Noodles
krydderier

På det her tidspunkt på dagen var jeg ved at være så mæt, at næste ret blev nedprioriteret, hvilket var virkelig synd, for den var fantastisk lækker! Det var en japansk inspireret sandwich med perfekt stegt, meget mør onglet (det lidet flatterende navn nyretapper på dansk), syltede agurker, mayo, crunchy tangsalat og knuste wasabiærter på grillet brød). Vi fik dem udleveret i praktiske take away bokse. Jeg tog min – næsten – uspiste sandwich med og gav den til en veninde. At dømme ud fra hendes “mmm”-lyde, faldt det i god jord!

box
sandwich

I starten af middagen sad vi og snakkede om kung fu isens mange fortræffeligheder. Stor var derfor vores glæde, da desserten viste sig at være en variation over netop den is – oh joy! Den satte det perfekte punktum for en sjov og dejlig frokost. I bunden en citroncreme, ovenpå en hvis chokoladeskål lavet på vandballoner (!) heri hyldeblomstsorbet og ovenpå lakridsskum. Umm!

kungfu

Det eneste egentlige minus ved NaCl’s frokost jeg har, er, at alt blev serveret på paptallerkner og engangsbestik. Det kan godt være, at jeg er sippet, men jeg synes, at god mad fortjener i det mindste en IKEA tallerken og en eller anden form for stålbestik.

1 kommentar

  • Det er virkelig en lækker madblog I har jer her piger og jeg bliver alt for inspireret. Tænk at gå glip af alle disse lækre madtilbud I har fundet frem ti på Roskilde..jeg tror nogle af mine bedste gastronomiske oplevelser desværre kun gik til Garlic Breads fra Øst og Lasagne fra Vest..men næste år…næste år…;) Tak for inspiration til at prøve lidt madgrænser af på Roskilde!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STOP SPILD AF KAFFEGRUMS