MARRY ME, CAMILLA PLUM!

HVAD DER BLEV AF DE FINE FIGNER

PhotobucketKan I huske mit indlæg om de fine friske figner? Dengang var planen for fignerne, at de skulle ned i en sund salat med lidt gedeost og andet godt. Det kom de skam også – men efter salatfesten var der stadig figner tilbage – og hvad gør en klog dame så??

En klog dame, beslutter sammen med to andre kloge damer, at ophøje fignerne til en slags sukkerfri dessert ovenpå kødsalat-gildet… Desserten var faktisk 100% sukkerfri for Julie og vores veninde A – men jeg havde noget virkelig go’ honning fra en københavner byhave-tur tidligere på måneden, som der bare måtte prøves sammen med fignerne. Julie og A virkede dog gevaldigt fornøjede over deres sukkerfri version, så den kan man sagtens satse på.

Vi startede med at hakke fignerne i ottendedele og anrette i tre små skåle. I mellemtiden blev der pisket en god lind flødeskum af ca. 1½ dl piskefløde (ikke for tung – det havde vi lige lært af Camilla Plum), fløden fik følgeskab af en halv teske vaniljekorn (eller halv stang vanilje).

PhotobucketPhotobucketFløden blev smidt over fignerne i gode store klatter og til sidst toppet op med en omgang hakkede mandler, der forinden var blevet bagt i ovnen, så de var gode, en lille smule brændte i det og sprøde. Til sidst – hvis man vil have det søde med – så cirkles der en lille teske honning over herlighederne!

Photobucket

6 kommentarer

 • Caroline W.

  OK, eeelsker figner i den tørrede form! Og elsker figenpålæg… Men i den fraske form spiser man så også ‘skrællen’? Er helt i tvivl, og det der ser super lækkert ud! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Figenpålæg er også en fantastisk sag – mindes jeg har fået en del af det som barn:) De friske spises med skræl og det hele. Jeg skærer ofte lige toppen af, men ellers glider det hele ned – man kan dog godt skære skrællen af, hvis man synes det blir lidt for chewy 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Ser super lækkert ud, og har tilfældigvis 4 friske figner som det da lige kan afprøves på 🙂

  Hvordan laver du mandlerne i ovnen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Louise – det lyder som en god plan:) Mandlerne var faktisk leftovers fra et forsøg på at afskalle dem i ovnen og lave mandelmel af dem, der mislykkedes:s Mindes at de fik ca. 10 minutter ved ca. 150 grader på en omgang bagepapir midt i ovnen – hvorefter de blev kølet af og hakket groft.

   Kh Emilie
   G/G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ååååårh, det ser lækkert ud! Egentlig kan jeg ikke ret godt lide klassiske tørrede figner og figenpålæg, men de friske er så lækre. Jeg kan huske at have fået en sandwich hos Emmerys engang med parmaskinke og figner – yum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Åhh ja Lotte – Figner og parmaskinke er virkelig også et match made in heaven – tror det snart skal testes på en pizza!!

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MARRY ME, CAMILLA PLUM!