SNYDE HOKKAIDO-RISOTTO A LA KNORR

EN KAFFESKEPTIKERS BEKENDELSER

liseogkaffeHej, jeg hedder Lise og jeg kan ikke lide kaffe! Ca. sådan præsenterede jeg mig selv, da jeg for nylig på vegne af bloggen tog til et rigtig fint arrangement hos Nespresso, som havde inviteret på baristaskole. På vejen derned var jeg flere gange ved at få kolde fødder. For hvad ligner det at dukke op som en vaskeægte kaffeskeptiker til et (nå ja) kaffearrangement? Men sagen er faktisk, at jeg gerne vil lære at drikke kaffe, god kaffe (jeg har ingen ambitioner om at lære at drikke sådan noget surt og bittert filterkaffe). Og at dømme på den måde Nespresso i den grad har stormet frem på det danske kaffemarked, så må de jo kunne et eller andet med deres små fikse maskiner og de nuttede kaffekapsler! Og det vil jeg vove den påstand, at de kan.

Jeg sippede til en del forskellige slags kaffer, og selvom jeg ikke fik lyst til at hælde dem ned med voldsom hast, synes jeg dog, at de nærmest var helt ok (og det er stort i min bog!). Og uden at dette indlæg skal lyde som ren reklame og ros af Nespresso, så tiltaler det mig sgu, at man brygger sin kaffe portionsvis på den nemmeste måde – der skal hverken stampes, males bønner eller noget. Nope, man vælger bare den flavour kaffe, man lige har lyst til, putter den i maskinen og trykker på en knap. Vupti! For rigtige kaffeconnisseurer, så kan jeg godt forstå, at det er liiiige nemt nok sluppet udenom kaffebrygningens fine kunst (hvilket et par stykker til arrangementet da heller ikke lagde skjul på). Og det er da også noget være miljøspild med de aluminiumskapsler, som ryger direkte i skralderen bagefter, MEN det er nemt, smart og det er god kvalitets kaffe (plus man på sigt vil kunne indlevere kapslerne til genbrug i butikken, mener jeg).

Og for lige at bevise, at jeg rent faktisk både lavede og smagte kaffe er herunder et lille udpluk af det, vi producerede den aften. Fra øverste venstre hjørne og med uret er der først et glas utrolig dejlig lyserød champagne (det er ikke kaffe, men bobler er bare altid dejligt!), dernæst et espressoshot med bailey-flødeskum på toppen, en “Fruity Columbian” (lidt skør iskaffe blendet med jordbæris) og sidst en espresso med After Eight i (nok min ynglings).

Kaffe

Hvad med jer, drikker I meget kaffe? Eller er der flere skeptikere derude?

16 kommentarer

 • Bitter filterkaffe… Du skulle skamme dig 😉 Det bedste er stadig væk alm. sort filterkaffe! Eller stempelkaffe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Haha ja jeg ved godt, at det blev en kende fordomsfuldt der – men det er bare den slags kaffe, jeg synes, ser allermest hardcore ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er et stort kaffesvin – drikker alt jeg kan komme i nærheden af, med undtagelse af instantkaffe (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Indtil jeg blev 18, kunne jeg heller ikke lide kaffe. Jeg kunne simpelthen ikke forstå, hvordan folk kunne drikke noget så bitters og mærkeligt-smagende som det. Og så var det oveni købet brunt eller sort 😉 – Men jeg besluttede mig en dag for at lære mig selv at kunne lide det, så jeg begyndte langsomt – men stædigt – at drikke kaffe til familiearrangementer og gruppearbejde osv. , og langsomt begyndte jeg at sætte pris på den og nyde en lille kop! Jeg tror virkelig mange speciel-smagende delikatesser, drikke mm er noget, man skal tilvænne sig og lære at se det lækre i – Det er jo ikke alt, der er lige så let at elske som jordbær 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Nej jordbær er meget nemme at elske 🙂 Men jeg er ret forhippet på at komme til at elske kaffe bare en lillebitte smule, så det er godt at høre, at det kan lykkes!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Nu slynger jeg det bare lige ud, men sådan noget fancy pancy kapselkaffe er altså sleet ikke god kaffe!!
  Det er lidt blasfemi faktisk.
  Men det måske meget godt til cafe latte typerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Maja, det var der også et par af de temmelig kaffekyndige til arrangementet, der ytrede 🙂 Og jeg kunne godt forestille mig, at man kan få meget bedre kaffe end Nespressos – kigger fx ofte langt efter Coffee Collectives kaffe og tænker, om det mon er sådan en, jeg skal give mig i lag med næste gang

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg hader kaffe, både smagen og lugten! Havde engang en kæreste (altså for 10 år siden i mine teenage-år), som drak kaffe hver morgen, hadede at kysse ham pga. kaffesmagen.
  Jeg lærer nok aldrig at drikke kaffe, jeg har egentlig heller ikke lyst til at lære det – altså jo kunne da nogen gange godt tænke mig at lære at drikke sådan noget som cappocino, latte eller sådan. Men det er egentlig ikke noget, jeg manglede i hverdagen. Hvis jeg trænger til noget varmt, nyder jeg en kop te eller kakao 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Jeg har det altså lidt på samme måde, når min kæreste drikker kaffe nu, må jeg indrømme. Men jeg kunne nemlig godt tænke mig at kunne drikke de der hyggelige kaffetyper (latte osv.). Så nu får det et forsøg:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mmm, bliver helt kaffetørstig af det her indlæg 🙂 Er stor forbruger af kaffe og helst nymalet, sort og stærk kaffe i lange baner. Prøvede en periode, at droppe det, meeeen det kan man jo ikke, når man også ender med abstinenser! Så pas på – det der kaffe er vanedannende!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha – jeg er kaffeskeptiker, big time. Jeg ville ønske, jeg kunne drikke det. Det er ikke så “voksent” at skulle bestille kakao, når man er på café med veninderne, der alle bestiller cappuccino eller noget i den dur

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Haha nej netop, jeg føler mig også ofte som en børnefødselsdag, når jeg bestiller varm kakao (men uhm det er nu også bare så godt!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • For mig handler det om kvaliteten af det man drikker! Om det er så er lavet på den ene eller måde betyder ikke det store! Bare bønnernes kvalitet er i orden:)
  Og, ja, jeg drikker meget kaffe:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der findes helt sikkert dårlig kaffe, personligt er jeg ikke fan af automatkaffe, det er bittert på den forkerte måde, ej hellere er jeg fan af kaffe lavet på industrikaffemaskiner, da kaffen smager bittert og af gammel kaffe (jeg har vasket sådan en maskine af i mine teenageår og den blev kun gjort ren en gang om ugen – når jeg kom forbi).

  Jeg foretrækker kaffe med mælk i, da sort kaffe har det med at give mig et koffeinkick af den grimme slag = hjertebanken og ubehag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har selv lært at drikke kaffe i sommers, efter at have været kaffemodstander i lang tid. Jeg må da indrømme, at kaffe har en del del fordele, specielt hen på eftermiddagen når læsningen måske går en anelse trægt. Så frisk gjort med et kaffearrangement! MEN! Helt og aldeles langt væk fra emnet, kan du fortælle mig hvor den smukke fingerring er fra? Jeg er fuldstændig tosset med den. Jeg så den i indlægget for lang tid siden, og jeg har simpelthen ikke kunnet glemme den 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SNYDE HOKKAIDO-RISOTTO A LA KNORR