HOV HOV - MÅNEDENS BLOG!

JULEGAVETIP: BESPARELSER PÅ KOGEBØGER

Photobucket

Photobucket

Er du også ved at begynde at tune hjernen ind på diverse julegaveindkøb? Så kommer her et lille tip til din madglade tante eller din Nigella-elskende bror – eller måske mormor, der synes at Pricerne er åh så charmerende (hvilket de jo er. Punktum! :-))

Der flyder heldigvis en konstant strøm af kogebøger ud i en rigtig god kvalitet. Mange af dem kan du endda finde til gode priser i fx Føtex. Da jeg var forbi for en uges tid eller to siden, så udvalget således ud i Frb.Centret.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

(Beklager den lidt ringe kvalitet og kaotiske fotostil, men det var iPhone-only og så skulle det hele vist gå lidt tjept. Forhåbentlig fremgår det, at der er masser af gode bøger)

Kort sagt er der rigtigt mange af de populære kogebøger at finde fra folk som Jamie Oliver, Nigella Lawson, Claus Meyer, Camilla Plum med flere.

Jeg har selv et par stykker af dem og vil gerne fremhæve bl.a. Meyers salatværksted til bare 80 kr og Almanakken til 299 som er en fin pris for sådan et stort og virkeligt inspirerende værk. Også Sølvskeen, som er en klassiker i det italienske køkken oversat til dansk, er en af mine rigtigt gode kogebøger. Der er ikke så mange billeder, men selvom jeg holder meget af at kunne se retterne før jeg laver dem, så har jeg virkelig fundet fantastiske retter i bogen.

Camilla Plums Helt i kage har jeg skrevet begejstret om tidligere – og min begejstring er ikke blevet mindre. Mener, at den stod til 199 kr. i Føtex. Nigella og de Suveræne kvinder har også gode sager at byde på, og selvom jeg ikke er helt overbevist om konceptet med at lave mad på exact 30 minutter, så synes jeg Jamie Oliver er en rigtigt inspirerende kok.. og sådan kunne jeg blive ved!

Udvalget varierer selvfølgelig fra Føtex til Føtex, men lur mig om der ikke bliver fyldt ekstra godt op på hylderne igennem december. Det kunne også være en (i mine madglade øjne i hvert fald) oplagt mandelgave med en god kogebog.

Selv ønsker jeg mig bl.a. “Heston Blumenthal at Home” og Hugh Fearnley-Whittingstalls “Veg Everyday” – de fås nok ikke i Føtex, men kan til gengæld findes til en yderst rimelig penge på Amazon.co.uk.

Har du særligt store kogebogsønsker i år? Del endelig, så vi kan inspirere hinanden 🙂

7 kommentarer

 • Jeg har flere kogebøger på min ønskeliste:

  Lækkermad og Lykkemad af Louise Bruun, de er ikke nye, men der er simpelthen så mange gode opskrifter i og jeg elsker hendes begejstring for mad og velvære.
  Jeg har lånt dem på biblioteket, men nu er jeg altså nødt til at have mine egne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Maria. Fedt, dem kender jeg slet ikke. Må straks tjekkes ud!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ønsker mig også Veg-everyday, det gjorde jeg også til min fødselsdag, så håber manglen på fantasi til nye ønsker gør at den havner under træet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har Den store tykke Nigella Lawson stående på hylden og kogebøger er en fantastisk inspirationskilde.

  Jeg har kigget lidt på sølvskeen, men kan ikke finde ud af om der virkelig er noget ved den – den er stor og tung, men er den hverdagsbrugbar når det gælder dinner for one i et rimeligt råvareprisleje?

  Men jeg gad godt have de andre to Price-bøger, efter jeg fik den med sølvfarvet omslag sidste år til jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg har selv en mindre Nigella-bog og selvom jeg synes hun tager lidt for mange smutveje til min smag, så er der stadig virkelig meget inspiration at hente!

   Jeg ved ikke hvor hverdagsagtig Sølvskeen er – ikke fordi det behøver at være dyre retter, men måske nærmere fordi den kræver lidt fordybelse (måske pga manglende billeder), men jeg har blandt andet fundet nogle fuldkomment fantastiske auberginer med mynte, chili m.m. samt en go-to porresauce, som er simpel, billig og smager fantastisk. Måske holder jeg så meget af den, fordi jeg synes den bidrager med noget meget anderledes end mine andre kogebøger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvis det er Nigella Ekspress, så ja hun tager nogle genveje flere steder, hvilket gør at jeg godt kan lide den – for den får mig til at tænke, hvad nu hvis jeg gør sådan her istedet.
   Den store tykke bog på billedet er meget anderledes, bevares der nogle smutveje, men forcen i den bog er at hun kommer med eksempler på hvordan man kan rette op på resterne, hvilket er en yderst positiv ting, da mange forsat har det med at høvle resterne i gryden i skraldespanden.

   Sølvskeen lyder lidt som den store grønne kogebog jeg har fra et af de store bogforlag, måske jeg skulle snuse lidt til sølvskeen i netto, mens den er at finde der.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOV HOV - MÅNEDENS BLOG!