HONNINGKAGER - ANDEN OG SIDSTE ETAPE

LIDT GRØNT

PhotobucketSom Julie har været inde på her den anden dag, kan disse juledage godt være rimelig onde at komme igennem, når det kommer til julefrokosternes indtag af fedt, kød, sovs og bagværk – og virkelig noget, der kan få én til at kigge dybt i sit køleskab for at finde en enkelt lille grøntsag eller to til at spliffe aftensmaden eller frokosten op.

Efter en overentuasiastisk  start på søndagen med en farlig kombination af træning, bagning af luciabrød og (endnu en) omgang knäck-kogning, var det lige præcis et eller andet grønt og crunchy, jeg trængte til til frokost. Og så er det altså ret så rart at have sin Aarstiderne kasse at kunne kigge dybt i. Nede i dybet fandt jeg nemlig nogle rare gourmetbønner, en rød peber og lidt forårsløg, der endte med at udgøre min frokost – er dog sikker på, at kombi’en også vil gøre sig virkelig godt som tilbehør til alt muligt aftensmads-agtigt.

Til 2 personer skal du bruge:

 • 6-8 gourmetbønner
 • 1 rød peber
 • 2 forårsløg
 • 1 spsk sød chilisauce
 • 2 spsk fløde
 • Salt, peber, paprika

Bønnerne fik nibbet enderne af – og blev skåret i fjerdedele (ca. 5 cm), peberfrugterne skåret i tynde strimler, forårsløgene hakket i små ringe, og så bare en hurtig tur på den varme pande i lidt olie. Krydr med salt, peber og paprika, ryst rundt et minuts tid eller to. Tilføj chilisaucen og fløden ,og lad det ligesom koge sammen/karamellisere om grøntsagerne. Og haps – så er der sunde grøntsager klar til indtag!

2 kommentarer

 • Sunde grøntsager med fløde 😀 Kan godt lide definitionen af sund i det her tilfælde 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Nå ja – altså det var jo ikke sådan afholdsagtigt sundt – lidt fløde skal der til – man kan jo ikke helt detoxe 100 % her i december 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HONNINGKAGER - ANDEN OG SIDSTE ETAPE