FULD DAMP FREM

MORGENMAD A LA MELBOURNE

 photo mc9.jpg photo mc2.jpgJeg fejrede som tidligere berettet nytår i Berlin. Og det var en fest. Tyskerne – eller i al fald berlin-borgerne – lader ikke til at tage nytår helt så seriøst, som vi gør her i Danmark, hvor man enten skal give en kvart månedsløn for at komme til en eller anden fancy fest et sted i byen, eller have stået i køkkenet en hel dag og kokkereret en overdådig middag til den helt rigtige private fest af et nytårsbrag, før man synes, at man har skålet det nye år ind med manér.

Nå men altså i Berlin er det så lidt anderledes, de fleste barer og restauranter holder åbent uden det store hurlumhej, og priserne stiger ikke astronomisk bare fordi det er nytårsaften, man gerne vil finde en fest på. Det er altså virkelig stærkt anbefalelsesværdigt! Men det her indlæg skal faktisk slet ikke handle om nytårsaften i Berlin (måtte bare lige dele min glæde over fænomenet ‘nytår i Berlin’ med jer!). I stedet er det dedikeret til en helt perfekt morgenmad, som min veninde A og jeg fik, d. 2. januar, da vi endelig var klar til at indtage anden fast føde end döner’s og Big Mac’s:)

Vi boede i Neukölln, hvor der – hvis man bare lige kigger sig lidt godt omkring – ligger ret mange små fine cafeer og barer. Og på en af disse – Melbourne Canteen, fik vi simpelthen så god en morgenmad, at vi blev nød til at vende tilbage igen inden vi tog hjem (og bestille præcis det samme)!! Som navnet på cafeen antyder, er stedet ejet af et par australiere (eller noget i den stil), som disker op med morgenmad, frokost og aftensmad inspireret af deres hjemland uden at det var nationalistisk.

De to rare morgenmadsretter, der fik os til at vende tilbage til Melbourne Canteen var en fantastisk Eggs Florentine, men i særdeleshed den ultrasimple servering af ristet, smør-smurt surdejsbrød toppet med en avocadomos rørt med citron og lime. HOLD.NU.OP hvor smagte det godt!! Så godt, at både A og jeg lovede os selv højhelligt at spise det minimum en gang om ugen, når vi kom hjem igen…

 photo mc5.jpg photo mc6.jpg photo mc7.jpgNå ja – og anden gang vi var der, toppede vi lige menuen op med en omgang ricotta-pandekager med yoghurt, bananer og honning.. Mmmmm…

 photo mc4.jpg

For selvom ens vej ikke nødvendigvis går forbi Neukölln, så er denne en morgenmad man sagtens kan kopiere derhjemme uden det store besvær! Men mere om det i et senere indlæg! Skulle man være på vej til Berlin engang i den nære fremtid, så vil jeg da kraftigt anbefale, at man ligger vejen forbi Melbourne!

 photo mc8.jpg

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FULD DAMP FREM