LØGISMOSE DRIKKEYOGHURT - I LOVE YOU

TWISTEDE FLØDEKARTOFLER

 photo 0f797431-c394-4e20-a2e6-9bfaff04e87b_zps7d159c81.jpg

Der er bare en grund til at klassikere bliver til klassikere: Det er fordi de er gode retter, som bare kan ét eller andet. Når det er sagt, så sker det ofte, at et lille twist vækker klassikeren til live og løfter retten op på et nyt niveau 🙂

Netop twistet på gode gamle klassikere sætter Ramlösa spot på i deres konkurrence Twist en opskriftHver uge er udfordringen er twiste en ny klassisk ret og uploade opskriften til konkurrence-siden. Den opskrift der får flest stemmer på facebook vinder en lækker ugepræmie (denne uge er det 6 flasker vin, og der har også været en laber stavblender m.m. på højkant). Derudover vurderer fagdommer Timm Vladimir alle opskrifter og vælger til sidst de 5 allerbedste opskrifter. De 5 vindere vinder alle en madlavningsoplevelse i Timm Vladimirs køkken for 4 personer. Supercool præmie, hvis I spørger os!

Bloggen deltager i denne uge i Ramlösas konkurrence. Og jeg blev lidt glad indeni, da jeg så udfordringen, for helt ærligt, hvem kan ikke lide flødekartofler?? Og det her var en fremragende mulighed for at kaste mig ud i denne syndige ret. Som twist valgte jeg at trække på gode italienske ingredienser som mascarpone, pancetta og friske krydderurter.

Den salte italienske pancetta går super godt i spænd med den fede mascarpone, bløde kartofler og friske smag af timian. Løgene og hvidløgene er med til at give endnu mere smag til retten. Har du ikke mascarpone, kan du også bruge almindelig fløde – men mascarpone giver det en endnu mere cremet og mushi konsistens!

Du skal bruge:

800 gram kartofler
2 løg
3 fed hvidløg
1 pakke pancetta (italiensk bacon)
1 bæger mascarpone
Frisk timian
Salt & peber

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, forkog dem i letsaltet vand i ti minutter. Smid derefter kartoffelskiverne i et fad med skivede løg, hakkede hvidløg, frisk timian, pancetta og mascarpone (hæld evt. lidt af kogevandet med). Bag retten i ca. 45 min. ved 175 grader indtil kartoflerne er gyldne og pancettaen på toppen sprød og god.

Server gerne de twistede flødekartoflerne med en sprød grøn salat til.

 photo 5a336c81-0339-4f71-9e4b-a772e06a61b5_zps7bfb56f5.jpg

Der er rigtigt gode vinderchancer i konkurrencen og du kan stadig nå at deltage med dit bud på en twistet omgang flødekartofler.

Find Ramlösas facebook-side her og konkurrence-siden her og læs mere og deltag i konkurrencen. I løbet af de kommende uger vil vi komme med endnu et bud på en twistet klassiker, så hold lige øje, ik’!

Pøj pøj – og må det bedste twist vinde! 🙂

 photo b1a78a74-b063-4689-b964-20b0633b5a90_zpsaa88f04b.jpg

 

Dette er et sponsoreret indlæg, men er 100 % udtryk for vores egne holdninger 🙂

2 kommentarer

 • Uhmmmm – super ide med mascarpone og panchetta, Lise.
  Det ser MUMS-lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Tak for det og det var i den grad MUMS-lækkert, Mette 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LØGISMOSE DRIKKEYOGHURT - I LOVE YOU