OM AT SPISE SIG IGENNEM EN FESTIVAL

BONJOUR MONSIEUR VUONG

 photo vuong08_zpse613a82f.jpg

 photo vuong02_zpsa87a89ac.jpg

Et af de steder jeg altid skal besøge, når jeg er i Berlin, er Monsieur Vuong. En vietnamesisk restaurant i Mitte, hvis Pho-supper og forårsruller trækker fulde huse næsten hele åbningstiden. Man kan ikke bestille bord på Monsieur Vuong og må derfor være forberedt på, at der muligvis skal indregnes lidt køtid. Retterne kommer nu hurtigt på bordene og man skal derfor som regel ikke vente alt for længe. Og så må jeg sige, at jeg synes maden er ventetiden værd 🙂

 photo vuong03_zpsbd846141.jpg

 photo vuong01_zps71d2846f.jpg

 photo vuong05_zps07328a13.jpg

 photo vuong13_zpsc00345cf.jpg

Denne gang besøgte vi Monsieur Vuong sen eftermiddag/tidlig aften og det er vist en meget god idé, hvis man vil undgå alt for meget kø. Vi fik i hvert fald plads ved berlinerbænkene udenfor uden nogle problemer – hurra!

 photo vuong07_zps232a88ca.jpg

 photo vuong06_zpsfbb3257e.jpg

Heldigvis er både Emilie og A ikke bange for at dele retter, så vi besluttede os for en lille suppe hver (ca. 5,5€) og en hovedret til deling (ca 10 €). Derudover valgte A og jeg at dele en Wan Tan soup og en Pho Hanoi. Elsker når folk gider at dele med mig. Det er særligt rart, når man er ubeslutsom og faktisk bare gerne vil smage det hele! Pho-suppen er noget mere mild i smagen end Wan Tan’en, men kyllingen super smagfuld og så elsker jeg at sidde og slubre de brede risnudler op.

 photo vuong10_zps2b39191c.jpg

Hovedretten var en dagens ret med “pikante schweinfleisch”, grønne bønner, nudler, mynte og jordnødder. Den var lige en anelse for pikant (læs: stærk) til mig – og der var ikke mange jordnødder i tallerkenen – men alt var super veltillavet og lækkert.

 photo vuong09_zps5c83f8ee.jpg

Drikkevarerne er også værd at smide nogle penge efter. Det er ikke de største portioner, man får (ca. 3-3,5 €), men de smager altså himmelsk. Jeg tog en Mango Shake, en cremet sag med kokosmælk, der smager af flydende solmoden mango, mens de to andre damer drak sig en grøn isthe med ingefær. Jeg. elsker. den. mangoshake. Og så er den også dejligt kølende, hvis man får noget, man synes er lidt stærkt.

 photo vuong12_zps1333abc5.jpg

Til “dessert” bestilte vi et par vietnamesiske kaffer til deling (igen: deling er kodeordet for alle måltider hernede!): En stærk espresso med lidt kondenseret mælk i bunden. Rør rundt og du har en kaffestærk, sød mundfuld til at fuldende måltidet.

Et besøg på Monsieur Vuong kan klart anbefales! Perfekt, hvis du vælter rundt og shopper i Mitte, men også værd at tage en U-bahn efter 🙂

Du finder Monsieur Vuong på Alte Schönhauser Straße 46. 

11 kommentarer

 • Ser rigtig lækkert ud! 🙂 Og god idé med at dele, så får man prøvet lidt af det hele 😉

  Knus john-a // jonnaboe.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia WH

  En tur til Berlin uden at besøge monsieur vuong, er ikke en rigtig berliner tur for mig. Har efterhånden været forbi rigtig mange gange og har faktisk aldrig skulle stå i kø, men måske jeg bare har været heldig.
  Glæder mig til at høre om flere af jeres madoplevelser fra Berlin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Nadia. Fedt du har undgået køen. Måske overdriver jeg også kødannelserne, men tænker på den anden side, at det er godt lige at advare folk. Jeg har stået i kø et par gange, men det går som regel hurtigt. Og jeg har det på samme måde som dig: Det er ikke en rigtig berlinertur uden et besøg hos Hr. Vuong 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det dejligt ud. Jeg må (med skam) melde, at jeg endnu aldrig har besøgt den gode vietnameser, omend jeg har hørt farlig meget godt om ham.
  Glæder mig til at følge jeres Berlin-eventyr. Jeg er selv i gang med et indlægs-tema om Berlin 🙂
  Nyd det!
  Kh, Mette
  PS Hvor bor I?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mette. Du må på Monsieur Vuong næste gang så. Der er ikke andet for. Vi bor i Kreuzberg, nærmere bestemt Falckensteinstrasse tæt v Schlesisches Tor-station og Spree. Vi har allerede læst med på din blog og glæder os til mere. Dog skal vi hjem i morgen, så vi komme igen for at nå at prøve dine anbefalinger. Det er jo godt at have noget at glæde sig til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, Berlin er skøn og ligger noget så tæt på, så der er ingen undskyldninger 🙂
   Rigtig god tur. Jeg glæder mig til at læse jeres næste indlæg fra den tyske hovedstad.
   Kh, Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og så er det jo rent faktisk også miljøvenligt og ofte
  billigere at dele – et lille tip til næste gang du vil overbevise
  nogen til at dele med dig 🙂 Jeg har skrevet et indlæg om netop
  dette på min blog om grøn livsstil
  http://www.greentiptoes.com/sharing-is-caring/ Vil måske linke til
  nogle af dine sunde og økologiske opskrifter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ah ja. Det må jeg forsøge, næste gang jeg skal have nogen til at dele med mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Der kan man bare se! Jeg fik deres vietnamesiske forårsruller sidst jeg var i Berlin. Syntes også dengang at det var en ganske hyggeligt sted, men vidste ikke det var sådan et man gik efter (vi boede på det hostel der ligger lige på den anden side af gaden).

  Håber I har en dejlig tur 🙂

  Knus fra Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Der er også virkeligt hyggeligt, og kendte jeg ikke stedet, tror jeg også jeg ville blive tiltrukket af det, bare ved at gå forbi det 🙂 I har virkelig boet centralt så.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OM AT SPISE SIG IGENNEM EN FESTIVAL