KLAR PARAT PÅSKEFROKOST

LØRDAGSMIDDAG MED SOVS PÅ

pebersauce5

For en pæn rum tid siden var jeg til et fint bloggerarrangement hos Coop, der satte fokus på deres afrikanske produktlinje, Savannah – og selvom jeg måske personligt er mere til at slå et slag for at købe lokale råvarer – så synes jeg alligevel man skal tage hatten af når detailhandlen tager et standpunkt og gør noget for at gøre de danske supermarkeder til et lidt mere socialt ansvarligt sted at handle. Hvad end det er at fjerne buræg fra handlen (som Coop har gjort i fx Irma og Kvickly), eller som med Savannah, hvor Coop støtter afrikanske bønder ved at tage deres varer ind i sortimentet.

Nå, men tilbage til eventen, så fik vi en flot bugnende indkøbspose proppet med Savannah-sager med os hjem. Blandt sagerne gemte sig blandt andet en lille dåse madagaskar-peberkorn, som jeg længe havde gået og pippet til min kæreste om skulle bruges til en vaskeægte pebersauce. Og efter at have pippet en rum tid, så blev en lørdag aften og en aflyst middagsaftale for et par uger siden den perfekte undskyldning for at sætte sovs på menuen.

På vaskeægte 80’er manér blev saucen suppleret af gode røde ribeye bøffer og ikke mindst flødekartofler – a la dem her – blot suppleret med en god omgang timian og hvidløg.

For at jeg ikke skulle få al for dårlig samvittighed over menuen, blev der også lige smidt lidt broccoliskud, vendt i olivenolie og eddike, på bordet.

Pebersaucen blev til af:

  • Skyen/fedtet fra stegningen af bøfferne (evt. lige ekstra okse- eller kalvefond)
  • Halvdelen af dåsen med Savannah madagaskarpeberkorn
  • Et skævt mørk rom
  • Piskefløde
  • Salt og kværnet peber til at smage til med

 

Peberkornene blev stegt af i bøffernes stegefedt/sky. Herefter blev et godt skvæt af rommen tilsat ved høj varme og fik lov at fordampe lidt. Endeligt røg et endnu større skævt piskefløde på panden – det hele smagt til med salt og peber – og simret af en sidste gang inden servering.

pebersauce2pebersauce4pebersauce3

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KLAR PARAT PÅSKEFROKOST