TA' TIL THAILAND I BRØNSHØJ

RUCCOLA MED BAGT RØD PEBER OG PARMESAN

ruccolasalat

Tænk sig engang. Dette indlæg havde gemt sig i kladdeafdelingen, så jeg helt havde glemt det. Og det ville sådan set være ret ærgerligt, da dette er en forholdsvis nem og i hvert fald helt igennem dejlig salat. Billederne er godt nok fra i sommers (hej sommer, jeg glæder mig til vi ses igen!), men både peberfrugter og ruccola kan godt erhverves i supermarkederne trods kuldegrader og måske smagene her kan sende dig på mentaltur til sydens varme 🙂

Den kræver lidt mere tid end en hakke-hakke-hakke-færdig-salat, men indsatsen med at bage peberfrugterne kommer tifold igen, når du smager på sagerne. Og så kan du altid bage et par ekstra med, når du alligevel er i gang. De smager godt på, i og til stort set alt. Fx gryderetter, kødsauce, scrambled eggs og bacon osv.

ruccola02

Du skal bruge: 

2 peberfrugter

1 pakke ruccola

En humpel parmesan

God olivenolie, salt og peber

 

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft).

Når ovnen er varm, sættes de vaskede, hele peberfrugter ind i ovnen i et fad. Fadet skal stå helt oppe under varmeelementet.

Giv dem 5 minutters tid og tænd så ovnens grill. Peberfrugternes skal skal blive sort og boble op. Vend dem gerne undervejs.

Når overfladen er delvist sort og boblet, tages fadet ud og dækkes til med staniol. Sæt det godt ned om kanterne.

Lad peberfrugterne stå sådan i et kvarters tid og hiv så stille og roligt skindet af og kassér det. Kasser også indmaden i peberfrugten og stilken.

Peberfrugtens kød skæres i strimler (eller hvordan man nu foretrækker dem) og blandes med den vaskede og tørrede ruccola, lidt olivenolie, salt og peber.

Til sidst rives parmesanen ud over salaten. Du må godt give den gas her. Det smager forrygende til den søde peberfrugt og den bitre salat.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TA' TIL THAILAND I BRØNSHØJ