SERIØS UPGRADE TIL DIN MAKRELMAD

FRISK OG CREMET BLODAPPELSINIS

blodappelsinis03 blodappelsinis02

På mit arbejde er vi så heldige at få frugt. Hver mandag og onsdag bliver der hentet nye forsyninger og stillet op i vores fællesrum. Sammen med fantastisk frokost hver dag (Hahnemanns køkken, I think I love you) og god kaffe er firmafrugten med til at gøre arbejdsdagen lige dét bedre.

Ofte sker det dog, at vi ikke får spist frugten op, før der midt på ugen står en ny kurv og strutter med nyere og friskere frugt. Den første bliver som regel stillet lidt til side og så forsyner vi os fra den nye kurv. Jeg har påtaget mig det vigtige hverv at mindske frugtspildet på arbejdet og tager således gerne lidt frugt med hjem lige før weekenden, da det ellers blot bliver smidt ud, når den nye mandagsfrugt kommer.

Forleden var der en overvældende mængde blodappelsiner tilbage om fredagen, så jeg fyldte tasken og havde allerede lagt snedige planer. Planer om is!

Jeg elsker is. Når den er veltillavet. Is der kan stå selv, selv når den er smeltet, not so much. Derfor bliver jeg tit skuffet når jeg spiser en af de billigere købeis, og så tror jeg i et øjeblik at jeg slet ikke kan lide is. Når jeg så får god is, så vil jeg bare have mere. Se selv hvad jeg bedrev under min barsel 😉

Jeg har en lille phillips ismaskine, som ikke kan kategoriseres som nogen form for rolls royce inden for ismaskineverdenen, men den koster ikke det store og kan godt røre en stabil is sammen for dig. Indtil videre behøver jeg ikke mere på den front (selvom man da godt kan drømme, men SÅ meget is laver jeg heller ikke!)

Grundlaget for opskriften her kommer fra Klidmoster, som jeg stadig vender tilbage til for både dette og hint.

blodappelsinis

Du skal bruge:

  • 3,5 dl siet blodappelsinsaft (jeg brugte 8-10 blodappelsiner til dette, og inkluderede saften fra en halv citron, for at understrege syren lidt)
  • Skallen fra 1/2 citron (øko usprøjtet of course)
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 tsk vanillepulver
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Pres saften fra appelsiner og citron og si den. Mål op, så du har 3,5 dl saft
  • Bland saften op med den kondenserede mælk og riv citronskal ned i blandingen
  • Køl ned og rør til sidst de 2,5 dl fløde i
  • Put massen i ismaskinen og kør løs. Min skal lige fryses ind efter ismaskinen har gjort sit arbejde.
  • Servér!

 

Jeg synes, at den smager særligt lækker op mod lidt mørk chokolade. Benny var enig. Han var distraheret det meste af tiden, mens jeg tog billeder, men som I kan se øverst, var det ikke helt til at holde fingrene for sig selv til sidst 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SERIØS UPGRADE TIL DIN MAKRELMAD