(SKABS)TOMATSUPPE

RESTEMAD GALORE – SUPPE PÅ FLØDEKARTOFLER(!) OG BROCCOLI

restegalore02

restegalore01

Ja, der måtte altså lige et udråbstegn til i den overskrift der. Synes nemlig selv, at det er en anelse vildt, at jeg har lavet en – i øvrigt rigtigt dejlig – suppe på stort set kun på rester af flødekartofler og dampet aspargesbroccoli. Hvem ville lige have troet, at det ville være et seriøst hit? Jeg var skeptisk i hvert fald.

Det kom sig af, at mine forældre havde været forbi med dejlig mad. Det har de for vane at gøre en gang om ugen, hvor de også henter Benny fra vuggeren – og jeg skulle hilse at sige, at det altså er guld værd for en solomortype som mig. I øvrigt tror jeg, det vil være guld værd for de fleste småbørnsfamilier 🙂 Men nok om det. Menuen stod på flødekartofler/selleri i fad, dampede aspargesbroccoli og lækkert vildtkød. Jeg fik lov at beholde resterne og kunne ligesåvel bare have varmet dem op og genserveret for mig og Benny.

Sagen var blot den, at husstandens yngste ikke lige havde mod på flødekartofler den dag og egentlig heller ikke spiste særligt meget broccoli. Så for at prøve noget nyt, slog det mig på cykelturen mod vuggestuen at både kartoffel, selleri og broccoli i og for sig er nogle ret dejlige suppeingredienser. Fløde er også tit et hit i suppe – og ost har vist aldrig skadet nogen 😉

restegalore03

Ergo, var det da noget jeg blev nødt til at prøve af! Jeg smed derfor flødekartofler og ditto selleri samt den dampede broccoli i en gryde, hældte en god sjat kogende vand ved, tilsatte lidt bouillon og fløde og varmede det hele igennem, til alle grøntsagerne var godt møre. Gryden af blusset og ned med stavblenderen til suppen var helt jævn. Her kan man evt. justere med lidt ekstra vand, hvis suppen er for tyk. Herefter smagte jeg til med peber, urtesalt og citronskal.

Og så var der serveret. Kødet kunne også være skåret i tern og ristet hårdt på panden, men jeg valgte at gemme det til en anden god gang.. Måske en rugbrødsmad. Til gengæld spiste vi en håndpølse ved siden af. Bare fordi 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(SKABS)TOMATSUPPE